SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Şikayet Etti Polis Yakaladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:52:41
Valilik Şikayet Etti Polis Yakaladı
A- A+ PAYLAŞ

Unvan kullanmak suretiyle telefonla dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 2 kişi tutuklandı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Asayiş Şube Müdürlüğümüz görevlilerince 'unvan kullanmak suretiyle telefonla dolandırıcılık' yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nün Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğu başvuruda, Malatyalı bir iş adamımızı 0534 *** ** ** numaralı hattan arayan ve kendisini Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan A.D. isimli şahsın, telefonda iş adamına hitaben 'Sayın Valimizi takdim ediyorum' diyerek telefonu başka bir şahsa verdiği, telefondaki şahsın iş adamına hitaben 'Engelli vatandaşlarımız için engelli arabası kampanyası başlatıldı, 5 bin TL eksik kaldı' bahanesiyle para talep ettiği ve yardım parasının vermiş oldukları bir banka hesabına yatırılması gerektiğini söyleyerek telefonu kapattığı, iş adamının ise Malatya Valiliği görevlilerini telefonla arayarak konuyu teyit etmek istediğinde böyle bir kampanyanın olmadığı bilgisine ulaşmış ve dolandırılmaya çalışıldığını anlayan iş adamı olayla ilgili ihbarda bulunmuştur. İhbar üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğümüzce tahkikat başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde sözde yardım yapılabilmek için para yatırılmak üzere hesabı verilen şahsın, M.C. isimli şüpheli şahıs olduğu tespit edilmiş, ayrıca M.C. isimli şahısla ilgili Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince aynı konulardan dolayı işlem yapılmakta olduğu bilgisi edinilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"Ayrıca aynı dolandırıcılık yöntemiyle farklı bir iş adamımız cep telefonuna daha önceden tanımadığı ve rehberinde kayıtlı olmayan 0535 *** ** ** numaralı hattan çağrı geldiğini, arayan şahsın 'Malatya Özel Kalem Müdürlüğü'nden aradığını belirtip Sayın Valimizi aktarıyorum' diyerek hattı bir başka şahsa yönlendirdiğini, telefona çıkan şahsın kendisini Vali olarak tanıtarak 'Engelli çocuklar için tekerlekli araç kampanyası başlattıklarını, bunun için 2 bin TL para yardımında bulunmalarını istediğini' beyan ettikten sonra hattı tekrar ilk arayan şahsa aktardığını, bu şahsın da yardım parasını yatırmak üzere bir banka hesap numarasını vererek bu hesaba paranın gönderilmesinin istendiğini beyan ederek, şüpheli şahıslardan şikayetçi olmuştur. Müşteki şahsa sözde yardım yapabilmesi için verilen banka hesap numarasının yine M.C. isimli şahsa ait olduğu tespit edilmiştir" denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi: 

"24 Haziran 2014 günü Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yukarıda belirtilen suç yöntemini kullanarak 'unvan kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapmak isteyen' M.C. ve H.A. isimli iki şahsın yakalandığı bilgisinin alınması üzerine yapılan görüşmeler neticesinde, her iki şüpheli şahsın benzer yöntemlerle Elazığ ve Hatay illerinde telefonla aranan şahısların yatırmış oldukları parayı banka şubesinden çekmek isterken yakalandıkları bilgisi edinilmiş, yakalanan şüpheli şahıslardan M.C. isimli şahsın ilimizdeki iş adamlarına sözde yardım yapabilmeleri için verilen hesaplardaki hesap sahibi olan M.C. isimli şahıs ile aynı şahıs olduğunun görevlilerimizce tespit edilmesi üzerine şüpheli şahıslar hakkında hazırlanan tahkikat evrakı Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir. Ankara ilinde yakalanan her iki şüpheli şahıs çıkartıldıkları adli mercilerce tutuklandılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız