SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Skandal İle İlgili Valilik Soruşturma Başlattı

0
Güncellendi - 2018-03-14 04:46:17
Skandal İle İlgili Valilik Soruşturma Başlattı
A- A+ PAYLAŞ

  • UÇAĞA KORSAN BİNENLERİN İLGİNÇ 'SUÇ' SİCİLİ!. 

Malatya- İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapacak olan uçağa biletsiz bindikleri belirlenen 2 yolcu polisçe gözaltına alındı. İkametgah adresleri İstanbul olan ve Fenerbahçe maçı için Malatya’da gelen 2 şüpheli polis ifadelerinin ardından daha sonra serbest bırakıldı. Valilik ise güvenlik zafiyeti üzerine idari soruşturma başlattı.

Malatya’da 11 Mart Pazar gecesi saat 21.50’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek üzere kalkacak olan AnadoluJet uçağında sayım yapan mürettebat, iki fazla yolcu saptadı ve durum pilot tarafından polise bildirildi.

Uçağa gelen polis, yanlışlıkla uçağa bindiklerini öne süren 2 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri durumun şüpheli gözükmesi üzerine uçağın 183 yolcusu da uçaktan indirildi. Uçaktaki bagajlarda indirilerek yeniden arandı.

Yolcuların incelenmesi ve bagajların aranması sonrasında uçakta şüpheli durumun gözükmemesi üzerine yolcular yeniden uçağa alındı ve uçak gecikmeli olarak İstanbul’a hareket etti.

Uçağın yolcularının büyük bölümünü, Evkur Yeni Malatyaspor- Fenerbahçe maçını izledikten sonra İstanbul’a dönmekte olan Fenerbahçe taraftarlarının oluşturduğu öğrenildi.

-Maç için Malatya’ya gelmişler

Havalimanındaki güvenlikçileri atlatarak piste girip uçağa binen K.K. ve M.G. adlı şüphelilerin polis tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından savcılık talimatı ile serbest kaldığı, bu 2 şüphelinin ikametgahlarının İstanbul olduğu ve Malatya’ya Evkur Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe maçını izlemek için geldikleri, maçı da biletsiz izlediklerinin ortaya çıktığı da kaydedildi.

Sabıkalı olan 2 şüpheli hakkında maça biletsiz girme ve sahte biletten suç kaydının olduğu da öğrenildi.

-Valilik idari soruşturma başlattı

Güvenlik zafiyeti nedeniyle yaşanan biletsiz uçağa binme olayının ardından adli soruşturmanın başlatılmasının ardından Malatya Valiliği tarafından ise idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Birçok noktası özel güvenlik tarafından kontrol edilen havaalanında biletsiz yolcuların, piste ve ardından uçağa nasıl girdiklerinin başlatılan soruşturma sonrasında ortaya çıkacağı belirtildi.

Yaşanan olay Malatya Havalimanı’nda güvenlik zaafı olduğu iddialarını gündeme getirdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    İstanbuldan Malatya'ya nasıl geldiler acaba...hava bedava maç bedava uçak bedava... bedava yaşıyoruz bedava
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (6 yıl önce)
    Havaalanında vip kısmından giren çıkan belli değil elini kolunu sallayan giriyor sorun güvenlik veya personelde değil vip kullanmaya çalışan ve onlara tölerans tanıyan insanlarda bence o kısmı araştırın sorun falan kalmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL AYTEN (6 yıl önce)
    Adam kaleci VOLKAN IN yanına kadar gidiyor hiç bir güvenlik ses çıkarmıyor.Sonra FB taraftarı çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nafi (6 yıl önce)
    Bu Malatya oğlum biletsiz halk otobüsüne binemezsin.desemde adamlar maça ve uçağa binmiş ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali Guzel (6 yıl önce)
    Uçah degil sanki belediye otibizi. Beyle bişey yoh yav ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Sende haklısın baskilli arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali Guzel (6 yıl önce)serdar aslan isimli kullanıcı yorumuna
    Baskilli degil gardaş. Saf gan Malatya Orduzu. Hec canını sıhmayasın amang ha.
    0
    0
    Yanıtla
  • biz basilliler utubüs deriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (6 yıl önce)
    Özel güvenlik ile sağlanan tüm kurum ve kuruluşlarda hep güvenlik sıkıntısı var denetim yok denetleyen yok çok yazık gerçekten
    0
    0
    Yanıtla