SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik ve Belediyeden Bayram Tedbirleri

0
Güncellendi - 2016-07-14 22:10:32
Valilik ve Belediyeden Bayram Tedbirleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla tedbirler alındı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak; “"Ramazan Bayramında bayram süresince genel güvenlik ve asayişin temini açısından İlçe Kaymakamlıkları, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirler alınacaktır.

Devlet Hastanesi (Erişkin Acil Servisinde) ve Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü (Kadın Doğum ve Çocuk Acil Servisinde) yeterli sayıda sağlık personeli bulunduracaktır, gerektiğinde ise verilen telefon numaralara başvurulacaktır." dedi.

Belediyenin tedbirleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan başkanlığında bir toplantı yapıldı. Genel Sekreter Yardımcıları ile ilgili daire başkanlarının katıldığı toplantıda; Ramazan Bayramını da içine alan 9 günlük bayram tatilinde hizmetlerin aksamaması ve vatandaşların sorun yaşanmaması için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“OTOBÜS VE TRAMBÜSLER BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ ÜCRETSİZ

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bayramın birinci günü mezarlıklar başta olmak üzere Malatya genelindeki tüm hatlarda belediye otobüsleri ve trambüsler gün boyu ücretsiz hizmet verecek. Vatandaşların daha rahat bir şekilde Şehir Mezarlığına ulaşmalarını sağlamak amacıyla yoğunluğa göre mezarlıklara ek seferler düzenlenecek.

Mezarlık yolu ile Tecde yol çizgileri çizilecek. Başta ana arterler olmak üzere bakım ve onarım ile ilgili tedbirler alınacak. Bakım ve onarım çalışmaları ile ilgili uyarı levhalarının yanı sıra inşaat alanlarında gerekli güvenlik önlemleri alınacak.

EKMEK SATIŞ BÜFELERİ BAYRAMDA AÇIK KALACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı şehrin muhtelif yerlerindeki 15 adet ekmek satış büfeleri Ramazan Bayramı süresince, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

ÇAĞRI MERKEZİ, 7/24 HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi (444 51 44) Bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresince Çağrı Merkezi’ne gelen sorun ve şikayetlerin kısa sürede çözülmesi için nöbetçi müdür uygulaması yapılacak.

SEYYAR SATICILAR İZİN VERİLMEYECEK

Arefe günü belirlenen yer, bariyerler ile trafiğe kapatılacak. Bu alan dışında bayrama yönelik satışlar ile seyyar satıcılara izin verilmeyecek.

ŞEHİTLİK GÜL SUYU İLE YIKANACAK

Bayramda yoğun ziyaretlerin olduğu Şehitlik, Büyükşehir ekipleri tarafından bayram öncesinde gül suyu ile yıkanacak.

Temizlik ekipleri normal mesaisine devam edecek. Haşereyle mücadele kapsamında ilaçlama programında aksama olmayacak, çevre koruma işlerine rutin bir şekilde devam edecek.

BAYRAMA ÖZEL TEKNE TURLARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gezi Teknesi, Ramazan Bayramı süresince vatandaşlara yönelik Karakaya  Baraj Gölü üzerinde tur düzenleyecek. Bayrama özel her gün 15:00-17:00 ve 18:30 saatlerinde Karakaya baraj gölü üzerinde Atabey İskelesi’nde düzenlenecek olan turlara, isteyen vatandaşlar cüzi bir ücret karşılığında katılabilecekler.

BAYRAMLAŞMA, BAYRAMIN 1. GÜNÜ

Ramazan Bayramı’nda, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyeleri ortaklaşa bayramlaşma programı düzenleyecek. Dede Korkut Restoran’da Bayramın 1. Günü düzenlenecek olan bayramlaşma programı, saat 10.00’da başlayacak.”

Kaynak: Bülten

Bayram Tedbirleri Telefonlar

bayrambelediye

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız