SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Valilik Yeterince Yer Vermedi"

A- A+ PAYLAŞ

 
Malatyalı şairler ve yazarların bir araya geldiği etkinlik, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe, Genel Sekreter Avukat Ali Yıldırım, Şairler ve Yazarlar Grup Temsilcisi Adil Akkoyunlu, Malatya Belediyesi Kültür Danışmanı Ziya Kesiriklioğlu, birçok yazar ve şair katıldı.
 
"KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKILMIYOR"
 
Malatya Kent Konseyi olarak 'Malatya Yazıyor' kampanyasını başlattıklarını söyleyen Genel Sekreter Avukat Ali Yıldırım “Bir kentin yazarları, şairleri, sanatçıları o kentin kültürünü araştırarak, yazarak, kayda alarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan kalemleri, aynı zamanda o kentin tanıtımına katkı veren en önemli değerleridir. Malatya Kent Konseyi olarak Malatya Yazıyor kampanyası başlattık, bu kampanyanın bundan sonraki taşıyıcıları siz kıymetli şair, yazar ve sanatçılarımız olacaktır. Malatya kendi değerlerine yeterince sahip çıkmıyor. Malatya’ da ikamet eden yazarlarımızın ulusal ölçekte yazan birçok yazardan daha kıymetli ” dedi.
 
"VALİLİK YETERİNCE YER VERMEDİ"
 
Yazar Necip Cengil ise yaptığı konuşmasında, "Malatya Kent Konseyi’nin 'Malatya Yazıyor' gibi çok önemli bir projeyi başarıyla hayata geçirdi. Çalışmaları esnasında Malatya’nın kültürel birikimini sürekli ön planda tuttu. Yereldeki şair ve yazarları bu sürece dahil edildi fakat Malatya Valiliği’nin başlattığı 'Malatya Okuyor' kampanyasında Malatyalı yazar ve değerlere yeterince yer verilmedi." söyledi.
 
"OLUMLU YÖNLENDİRİYOR"
 
Kent Konseyi'nin Malatya'yı olumlu yönde yönlendirdiğini söyleyen Yazar Kemal Deniz; “Bizi bu anlamda bir araya getirmesi de çok önemli, bunun sürekliliğinin sağlanması Malatya’ya değer katacaktır” dedi.
 
"TEBRİK ETMEK GEREKİR"
 
Yazar Murat Zengin Malatya Kent Konseyi’nin Malatya’nın kültürel geleceğine ilişkin çok önemli adımlar attığını belirterek, tebrik etmek gerektiğini söyledi.  Yazar Asım Demirkök ise yaptığı konuşmasında, Malatyalı şairler ve yazarların şehrin muhtelif yerlerine açılarak, özellikle mahallelere açılarak kentin değerlerinin alt kuşaklara ve göçle gelenlere aktarımı için halkla buluşması gerektiğini vurguladı.
 
"İNCE BİR DAVRANIŞ"
 
Şair İsmail Cindoruk ise konuşmasında, "Malatyalı şairlerin ve yazarların bir araya getirilmesi çok ince bir davranıştır, bunu da birçok ilke imza atan Malatya Kent Konseyi düşünmüştür. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ederim. Malatyalı şairler ve yazarlara gereken önemim verilmesi gerekir." dedi. 
 
"GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI"
 
Şair Mehmet Nuri Özpolat, "Malatya’nın tarihinin kültürünün araştırılması ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için iyi araştırmaların yapılması gerekiyor."dedi. Araştırmacı yazar Mehmet Ali Cengiz ise Malatya’nın 1945’ten günümüze kadar ki tarihsel süreci hakkında kısa kısa bilgiler verdi.
 
Ülkelerin tarihinde ve kültüründe en çok etkili olanların şairler ve yazarlar olduğuna işaret eden Şairler ve Yazarlar Grubu temsilcisi Adil Akkoyunlu, Malatya’nın kültürel birikiminde de “Malatya’daki yazar ve çizerlerin büyük katkıları olduğunun kanaatindeyim” dedi.
 
Yazar Umut Bozkurtoğlu, “Şairler ve yazarlar olarak en büyük problemlerden biri Malatya’nın dışına çıkan insanımızın olmayışıdır, çıkan insanı da kaybetmişizdir, Malatya kendi değerlerine yeterince sahip çıkmıyor” dedi.
 
"KÜTÜPHANELERDE YERALMALI"
 
Yazar Mehmet Gülseren, Malatya’nın bu potansiyelinin kültürel çalışmaların her alanında değerlendirilmesi, Malatyalı şair ve yazarların kitaplarının başta okul kütüphaneleri olmak üzere, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının kütüphanelerinde yer alması gerektiğini söyledi.
 

"GÜZEL DÜŞÜNCELER VAR"
 
Gazeteci yazar İbrahim Göçmen ise yaptığı konuşmasında, “Malatya ile ilgili hangi fikirde olursa olsun, hangi düşüncede olursa olsun illaki güzel düşünceleri vardır, bunu baş tacı yapmak gerekir. Malatya Kent Konseyini bu anlamda tebrik ediyorum, Malatya’nın kültürel birikimine katkı sağlayacak her düşünceyi, her fikri bünyesinde barındırıyor, bu umut verici bir olaydır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız