SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilikte Taş Ocakları Sorunu Görüşüldü

0
Güncellendi - 2018-01-17 23:23:10
Valilikte Taş Ocakları Sorunu Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban, Valilik toplantı salonunda Malatya'da faaliyet gösteren taş ocakları ile ilgili toplantı düzenledi.

Vali Kaban’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay  Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Önder Öztürkoğlu, Cumhuriyet Örnekköy, Karapınar, Kırlangıç, İkizce, Işıklı, Seyituşağı, Oluklu, Kömekavak Mahallelerinin Muhtarları, CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan ile mahallelerin sakinleri katıldılar.

Konu ile ilgili Mahalle Muhtarları ve sakinlerinin sorunlarını dinleyen Vali Kaban, çevre konusunda çok hassas olduğunu ve öncelikli alınacak tedbirler ve daha sonra alınacak tedbirler konusunda fikirlerini sundu. Toplantıda özellikle denetimlerin yapılması ve bu denetimler neticesinde belirlenen eksikliklerin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Vali Kaban, taş ocaklarındaki en önemli sorunun çevre kirliliği konusu olduğunu söyleyerek yetkili kurum müdürlerinden aşırı toz, taşıma, patlama ve emisyon sorunları ile ilgili hususlara dikkat edilmesini istedi.

Önümüzdeki günlerde incelemelerin devam edeceğini söyleyen Vali Kaban, taş ocaklarının gereken niteliklere ait eksikliklerinin bir an önce giderilmesi, çevreye verilen zararın en aza indirilmesi için yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Taş ocakları ve Kireç ocaklarının tercümesi kısaca : Doğa katliamıdır!!! Çok uzaklara gitmeye gerek yok şuan şehrin en gelişmekte olan bölgelerinden birine yani Kuyuönü'ne yakın olan meşhur dillerden düşmeyen Hotata Vadisi alanın hemen başındaki kapatılan kireç ocağının çevreye verdiği doğa katliamı manzarası utanç vericidir... Keza Basın yayın ve şehit aileleri için yapılan Toki konutları yanındaki manzara bir o kadar utanç verici doğa katliamıdır... Şimdi ise dillere destan olmuş güzelim Malatyamızın Beydağnın en güzel yeri yani Karagöz üstündeki alanda DOĞA KATLİAMI yapılmaktadır!!!. Yazıklar olsun bunlara göz yumanlara!!!! Yermi yok o kadar şehirde imarlı alanlardan uzak dağlık alanlar var neden oralara bu tür işletmelere yer vermiyorsunuzda şehrin merkezlerini böyle rezil rüsva etmelerine müsade ediyorsunuz sayın yetkililer!!! Günahtır günah gelin bir bakın bu doğa katliamı yapılan alanlara insanın içi sızlıyorrrrr.
    0
    0
    Yanıtla