SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilikten Köylerdeki Hamile Kadınlar İçin Önlem

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, elverişsiz hava koşulları nedeniyle, köy ve mezralardaki doğumu yaklaşmış kadınların, yolların kapanma olasılığı yüzünden karşı karşıya kaldıkları riskleri azaltmak amacıyla, sağlık kuruluşlarının bulunduğu bölgelere önceden nakli için emir verdi.

Vali Daşöz, konuya ilişkin olarak ilçe kaymakamlıkları ile Sağlık kuruluşlarına gönderdiği yazılı emirde şöyle dedi:

"İlimizde yoğun kar yağışı ve benzeri olaylar neticesinde, köy yollarının sık sık kapandığı bir gerçektir.

Yolların kapanması durumunda, köylere (mezralara) ulaşım büyük güçlük arz etmektedir. Böyle durumlarda doğum eylemi yaklaşmış kadınlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması çoğu zaman mümkün olamamakta ve bazen de çok üzücü sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

İnsan yaşamının her şeyden daha üstün olduğu gerçeğinden hareketle, gebe kadınlarımız yakından takip edilerek doğum eylemi çok yaklaşmış olanların, aileleriyle de işbirliği yapılarak yolların kapanma ihtimaline karşı en yakın sağlık birimlerine veya ilçenizde mevcut diğer uygun yerlere nakledilmesi ve buralarda sağlık hizmetlerinden yararlandırılması büyük önem taşımaktadır. Bu konudaki zorunlu masrafların kamu kuruluşlarımızın ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın imkanlarıyla karşılanabilmesi mümkündür.

Bu konunun Kaymakamlarımızın ve Sağlık Grup Başkanlarımızın yakın işbirliğiyle yürütülmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi.."

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız