SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilikten Yeni Yasaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:27:43
Valilikten Yeni Yasaklar
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği, Malatya il genelinde bıçak taşıma, havai fişek ve diğer şenlik fişeklerinin yakılması ile birlikte park ve bahçelerde ateş yakılmasını ve cafe ile eğlence yerlerinin camlarını siyaha boyanmasını da yasakladı. Araç kiralama şirketleri ise araçları kiralayanlar ile kefillerini Emniyete bildirecek. 
  
Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, kanunlarda suç sayılmayan ancak kişileri ve toplumu rahatsız eden hallerde oluşan boşlukları tamamlamak ve önleyici polis tedbirlerinin etkinliğini artırmak amacıyla 5 adet Valilik Kararı alındığı açıklandı.
  
Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamaya göre, Malatya il sınırları içerisinde bir sanat veya mesleğin icrası için yerinde kullanılması ve taşınması zorunlu olanların haricindeki, her türlü kesici delici aletin kişi üzerinde taşınmasının yasaklandı. Karara gerekçe olarak, “.Asayiş Dairesi Başkanlığı Suç Analiz verilerine göre suçlar analiz edildiğinde, kasten adam öldürme suçlarının yüzde 28,60'ı anlık cinayetlerdir. Yine ülkemizdeki adam öldürme suçlarının yüzde 39,48'i kesici, delici alet kullanmak suretiyle işlenmektedir. Bu suçların yüzde 41,44'ü cadde veya sokak gibi açık alanlarda işlenmektedir. Kasten yaralama suçlarının yüzde 14,95'i kesici, delici alet kullanılarak işlenmektedir, yüzde 46,99'u açık alanda cadde veya sokakta gerçekleşmektedir. Gasp suçlarının yüzde 23,58'i kesici, delici alet kullanılarak işlenmekte, bu suçların açık alanda gerçekleşmektedir” ifadeleri kaydedildi.
 
Alınan ikinci karada ise, Malatya il sınırları içerisinde oyun, eğlence veya şenlik aracı olan piroteknik maddelerin muhafazası, bulundurulması, satışının yapılması, satın alınması ve kullanılması yasaklandı. Bu karara ise gerekçe olarak, “İlimiz genelinde havai fişek olmak üzere oyun eğlence aracı olan piroteknik maddelerin kullanımında önemli miktarda artış olduğu görülmektedir. Havai fişekler, her türlü maytaplar, şenlik ve işaret fişekleri, şenlik roketleri, oyuncak tabanca mantarları, kağıt ya da mukavva kapsüller gibi oyun, eğlence veya şenlik aracı olan her türlü piroteknik maddelerin, izinsiz veya usule aykırı şekilde; muhafazasına, bulundurulmasının, satışının yapılmasının, satın alınmasının, atılmasının (ateşlenmesinin) ya da kullanılmasının önlenmesi için tedbirlerin azami ölçüde alınması suretiyle, halkta bu maddelere karşı oluşabilecek korkunun, paniğin önlenmesi ile can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşürülmesinin önlenmesi amaçlanmıştır” denildi. 
  
Malatya Valiliği tarafından alınan 3. karara göre ise, Malatya ili sınırları içerisinde açık alanlarda, park ve bahçelerde ateş yakılması yasaklanarak, buna uymayanlara idari para cezası uygulanacak. Karara gerekçe olarak ise bu ifadeler belirtildi, “İlimizde açık alanlarda, metruk yerlerde, park ve bahçelerde ısınmak ve eğlenmek gibi maksatlarla ateş yakılması çevreyi rahatsız etmekte ve bu konuda 155 polis ihbar hattına pek çok şikayet gelmektedir. Ateş yakmak suretiyle çevreye rahatsızlık veren şahısların bu fiillerini engellemek ve halkın güvenliğini sağlamak amaçlanmaktadır.”
   
Malatya Valiliği tarafından alınan 4. yasaklama kararında ise, Malatya il sınırları içerisinde motorlu taşıt kiralayan şirketlerin emniyet müdürlüğüne bildirimde bulunmasının zorunlu hale getirildi. Kararın gerekçesinde, ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da  suçun işlenmesinde her geçen gün değişen yöntemlerin ve araçların kullanıldığı, suçun tespiti veya yakalanmayı önleyici tedbirlerin suçlular taralından mütemadiyen yenilendiği gözlemlenmektedir. Suçlular ve suç örgütleri tarafından suçun işlenmesinde kullanılan araçların, araç kiralama şirketlerinden kiralanan araçlar olmasının tercih edildiği belirtilerek, Malatya il sınırları içerisinde araç kiralama işi yapan işyerleri ile bunların kiraladıkları araçları kapsar. Oto kiralama şirketlerinin kiralanan oto plaka ve ruhsat bilgilerini, kiralayana ve kefile ait açık adres ve kimlik bilgilerini, sözleşme yapıldığında ve oto teslim alındığında tarih ve saat bilgilerini Emniyet Müdürlüğü internet sitesinde belirlenecek alana bildirilmesi zorunluluğu getirildi.
  
Alınan 5. asayiş kararında ise, Malatya ilinde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre açılarak faaliyette bulunan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin camlarının işyerinin içerisini göstermeyecek şekilde boya, film, aynalı cam, perde vb. engellerle kapatılması yasaklandı. Kararda, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ve internet kafelerin, emniyet ve asayiş yönünden daha etkin şekilde denetiminin sağlanabilmesi için denetimi engelleyen unsurların kaldırılmasının amaçlandığı kaydedildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız