SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Valim.. Telefonunuz Dinlendi!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Adliye, Valilik, Belediye, Baro, iş adamları, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan özel ve tüzel kişilerin yasadışı olarak,..

Malatya'da el bombası ve gasp suçlarından ceza alan ve JİTEM elemanı olduğu mahkeme dosyasında belirtilen Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin, cezaevinden Malatya Valisi Ulvi Saran'a yazdığı mektupta ilginç iddialara yer verdi.

Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde el bombası bulundurmak ve gasp suçlarından yargılanarak hakkında toplam 29 yıl hapis cezası verilmesi nedeniyle Malatya E Tipi Cezaevi'nde bulunan Veysel Şahin'in Malatya Valisi Ulvi Saran'a yazdığı mektup, Zirve Yayınevi'nin dosyasına girdi.

Veysel Şahin mektubunda, 1996 yılından beri JİTEM'de istihbarat alanında görev aldığını belirterek, "Malatya eski Jandarma Alay komutanı Mehmet Ülger ve ekibini şikayet ettiğim için aramızda ciddi bir çatışma oldu. Çünkü kanunsuz dinlemelere dair bazı bilgilere ulaştım. Adliye, Valilik, Belediye, Baro, iş adamları, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan özel ve tüzel kişiler kanunsuz olarak dinleniyordu. Önleme dinleme adı altında usulsüz evraklarla dinleme yapılıyordu. Emniyet de dinleniyordu. Dokümanlar elime geçti. Bunun üstüne üzerime gelmeye başladılar. Emniyet ile ilgili birimler dinleniyor ve kaçakçılara bilgi sızıyordu. Bu konularla uğraşırken henüz kamuoyunun bilmediği KKTM örgütüne rastladım. Irak'tan gelen ciddi bilgilere göre, PKK 2004 yılından beri gizli ve teknik yönü zengin olan bir bomba türü geliştirmişti. Tol-zilan (Zilan'ın intikamı) adlı bu hain tuzak ile ilgili olarak güvenlik birimlerinin ben haber verene kadar haberleri yoktu. Bu bomba tuzak, uzaktan radyo frekansı kontrollü elektro devre düzeneği ile çalışan ve jammer'dan etkilenmeyen bir tuzaktı. Bu tuzağın teknik özellikleri ve yapım şemalarına ulaştım. Ulaştığım bilgileri ilgili yerlere ilettim. Mehmet Ülger ve ekibinin bu konuda da bana karşı husumetleri oldu. Çünkü bu tuzaklardan Malatya'ya geldi ve Osmaniye'ye doğru geçirildi. Bu durumu önceden haber vermeme karşın bir şey yapılmadı. Bu ihmali ihbar ettiğim için ipler koptu. Mehmet Ülger ve ekibi, 22 Mayıs 2008 günü evimi, derneği ve köy evlerimizi basarak, aleyhlerine olan elimdeki delilleri aldı" iddialarını ileri sürdü.

Veysel Şahin'in Vali Saran'a yazarak idari soruşturma açılmasını istediği mektubunda şu ifadelerde yer alıyor: "Sayın valim, makamınız ve hizmet binanızın dinlendiği konusunda 2008 yılında bilgi almıştım. Emniyet, Adliye ve Belediye de dinlenmişti. Yeni belediye binasının tesliminden önce birtakım kayıtlara ulaştım. Ancak 22 Mayıs 2008 tarihinde tutuklandığım gün çalındı. Açacağınız idari soruşturma için ne olur Emniyet'ten görevlendirme yapınız. Diğer sefer H.Y. (Son Zirve Yayınevi olayında İstanbul'da tutuklanan Jandarma İstihbarat şube müdürü) örtbas etti, yanlış bilgi verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız