SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valinin Bayram Ziyaretleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, Ramazan bayramı dolayısıyla ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretler kapsamında Vali Saran ilk olarak Merkez Çolaklı Jandarma Karakolu’na bayram ziyaretinde bulundu. Saran, buradan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın da katıldığı ziyarette, Vali Saran bir takım bilgilerde aldı.

Vali Saran’ın üçüncü durağı cezaeviydi. Ceza evi idari, personel ve mahkumlarıyla bayramlaşan Saran, burada yaptığı konuşmada, “Nasıl hata yapmak ve zaman zaman yanlış davranmak insanların eseriyse, neticede bunun getireceği bir sonuç olarak kaderin bir cilvesi olarak böyle yerlere düşmekte yine insanlar içindir. Cezaevleri sadece sıradan insanların değil Peygamberlerin, devlet başkanlarının, liderlerin, düşünürlerin, filozofların, toplum içerisinde önemli görevler yapan insanlarında gelip, geçtikleri yerlerdir. Bunlar birer imtihan ve insanların kendilerini hesaba çekmeleri için bir düşünme vesilesi olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Vali Saran daha sonra Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Eşi Ayşe Saran’ında katıldığı ziyarette Vali Ulvi Saran, huzurevinde kalan yaşlılarla yakından ilgilendi. Vali Saran, burada yaptığı konuşmada, “İnsanların gün gelir gücü kuvveti yerindedir, ferah ve mutlu bir hayat sürmektedir. Kimi zaman da gelir ki, elden, ayaktan düşer, böyle yerlere gelir. Tabi bu kaderin bir cilvesidir. Önemli molan devletimizin ve toplumumuzun sizler gibi insanlarımıza yönelik sorumluluğunu yerine getirmesidir” ifadelerini kullandı.

Vali Saran’ın beşinci durağı ise, Gazi Hasan Baydoğan’ın evi oldu. Gazi Baydoğan ile bir süre sohbet eden Saran, daha sonra gaziye Devlet Övünç Madalyasını takdim etti.
Vali Saran son olarak, Şehit Mustafa Güler’in ailesini ziyaret etti. Şehit ailesiyle bir süre sohbet eden Vali Saran, aileye bir ihtiyaçlarının olup, olmadığını da sordu.

YURT ÖĞRENCİLERİNİ KONAKTA AĞIRLADI
Malatya Valisi Ulvi Saran, yurt öğrencilerini konakta ağırladı.

Erkek Yetiştirme Yurdu, Kız Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evlerini temsilin gelen 14 öğrenciyle bir araya gelen Vali Saran, öğrencilerin Ramazan bayramıyla ilgili düşüncelerini aldı. Öğrencilere ilerde ne olmak istediklerini de soran Vali Saran, öğrencilerin okul durumlarıyla ilgili bilgilerde aldı. Saran, ziyaret esnasında 4 yaşındaki Yağmur ile yakından ilgilendi ve kucağından indirmedi. Vali Ulvi Saran’ın eşi Ayşe Saran da çocuklarla yakından ilgilendi.

Vali Ulvi Saran, öğrencilere yaptığı konuşmada, “Karşılıklı sevgi ve hoşgörü içerisinde insanlar bayramlarda bir araya gelirler. Bu birliktelikte dertlerini paylaşırlar ve sevinçlerini paylaşırlar. Bir söz vardır; “Dertler paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır.” Eğer birimizin bir sevinci varsa, seviniyorsak bunu diğer insanlarla paylaştığımız zaman, diğer insanlarda o kişinin sevincine ortak olduğu zaman herkes birlikte sevinir. O sevinç herkese yeter ve herkesi mutlu eder. Keza bunun gibi birisinin bir derdi varsa, o derdini diğer insanlara açtığı takdirde, diğer insanlarda onun derdine ortak olurlarsa o derdi azaltırlar” dedi.
Vali Saran, yurt öğrencilerine hediye takdiminde de bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız