SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valinin Bildiği Kadarıyla O Mevzu!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından basın-medya sektörü ile işbirliğinin güçlendirilme amacıyla bir sohbet toplantısı düzenlendi. Gündüzbey Patika Dinlenme Tesislerinde gerçekleşen toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, şube müdürleri ile çok sayıda basın-medya yöneticileri ile muhabirler katıldı. Toplantıda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Kahya; “Emniyet ve basın aynı kulvarda koşan ve halka hizmet eden birimlerdir. Bu birimlerin arasında iletişimin çok sağlıklı olması gerekir. İletişimsizlik bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. Bu toplantının amacı hem bu iletişimi sağlamak hem de Emniyet müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalardan özet bilgiler aktarmaktır” diye başladığı konuşmasında, başta sokakta çalışan çocuklar, Yıldıztepe Mahallesinde yaşayan ve göçebe tabir edilen ailelerin çocuklarının topluma kazandırılması projesiyle ilgili yapılanları anlattı.

Kahya, ayrıca “Halkın güvenliği için değişik noktalarda bulunan 13 birimimizi bir merkeze toplamak için proje hazırladık. Bu projemizi önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacağız. Ayrıca halkın güvenliği için oluşturulan MOBESE sisteminin ilimize kazandırılması çalışmaları hızla devam ediyor. Bu sistemin kurulması için maddi desteğe ihtiyacımız var. Bu amaçla İlimizde 2500, İl dışından da 250 kadar vergi mükellefi belirledik. Elbirliği ile bu sistemi Malatya’ya kazandıracağız.” dedi.

Emniyet Müdürü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emniyetimizin mülkiyetinde olan ve değişik yerlerde bulunan mülkiyetlerimizi bir araya toparlayıp Malatya’ya yakışır bir Emniyet Müdürlüğü ve Lojmanı kazandırmak istiyoruz. Ayrıca sivilleşme çalışmalarımız da hızla devam ediyor. İlk aşamada Polisevi’ni hizmet alma yöntemi ile sivilleştirdik. Buranın görüntüsünü tamamen sivilleştirmek ve halka da hizmet veren bir birim haline getirmeye çalışıyoruz.. Tabii ki bu son söylediklerim henüz düşünce aşamasında bunları kademe kademe gerçekleştirmek istiyoruz.”

Basın mensuplarının “Geçtiğimiz yıl oluşturulan İl Trafik Danışma ve Tavsiye Kurulu aradan 1 yıl geçmesine rağmen gözle görülür bir çalışması görülmedi. Üstelik her geçen gün daha da karmaşa yaşanıyor acaba neden?” sorusunu Emniyet müdürü Kahya “Evet, Tavsiye ve Danışma kurulundan bir alt komisyon oluşturuldu, bu komisyon epeyce projeler üretti. Bunları da aşama aşama uygulayacağız” diye yanıtladı.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise “Emniyet güçlerimizin başarılı olmasının olmazsa olmazları olan koşulları var. Bunlar; araç-gereç, ekipman, halkla bütünleşme gibi. Özellikle de halkla bütünleşme konusunda basın büyük önem taşıyor.” diye başladığı konuşmasını “Trafik karmaşasının önlenmesi konusunda; Belediye-trafik-esnaf-nakliyeciler olmak üzere tüm kesimlerin katkısı olması gerek. Ortak bir çözüm bulunması gerekir. İlgili kesimlerin benim dediğim olsun, diye diretmesi karmaşayı getirir. Kent merkezi sıkışmış. Kentin, başta çevreyolu altına taşınması olmak üzere yeni yeni banliyöler oluşturulmalı ve kent merkezi rahatlatılmalı” diye sürdürdü.

Vali, “MOBESE sistemi Kayseri ve Kahramanmaraş’ta tamamen halkın desteği ile gerçekleşti. Kahramanaraş’ta bir kampanya açtılar plakaları ile ilgili olarak 46 tane araç temin edildi Emniyet’e. Kayseri’de ise tam 103 adet araç halkın desteği ile alınmış. Bunun Malatya’da da olması gerekir. MOBESE sistemi güvenlik açısından çok önemli onun için halkın desteği de hem maddi hem de manevi anlamda şart.” dedi.

VALİNİN BİLDİĞİ KADARIYLA!..
Bir gazetecinin “Çevreyolu üzerinde Adliyenin karşısında iki bina var. Biri işletmeye açık diğeri de iskelet halinde duruyor. Bunlardan özellikle de işletmeye açık olanın (otel) ruhsatla ilgili sorunlar nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı verdiği yatırım belgesini iptal etmiş. Yöneticiler sık sık eleştiriliyor. Emniyet Müdürlüğü bile eleştiriliyordu da açıklama gönderdiler. Bu konu da ne düşünüyorsunuz?” yönündeki soruya Valinin yanıtı, “ Bildiğim kadarıyla o bina ruhsatsız değil. Fakat terasta aykırı bir bölüm var, öyle biliyorum. Konunun muhatabı Belediyedir. Bu tür yapılarda yasalar uygulanır. Ruhsata uygun hale getirilmesi istenir aksi halde cezai işlem uygulanır.” Şeklinde oldu.

Soru-yanıtlardan sonra toplantı, Emniyet ve basın mensupları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi temennisiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız