SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Valinin Direktifi Doğrultusunda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Vali Vasip Şahin’in öncülüğündeki ‘Başarıya Doğru’ eğitim projesi kapsamında, 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik çeşitli çalışmalar yapılarak şehrin sınavlardaki başarısının arttırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Uygulama çerçevesinde açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Vali Vasip Şahin’in direktifleri doğrultusunda okullarda hayata geçirecekleri ‘Başarıya Doğru’ projesinin hazırlık çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Proje kapsamında Malatya genelinde 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik sınavlar uygulayacaklarını söyleyen Bulut, bu şekilde sınav kaygısının önüne geçmeye çalıştıklarını anlattı. Projenin ilköğretim okullarındaki yaklaşık 13 bin 500 öğrenci ile lise son sınıflarda okuyan yaklaşık 9 bin 500 öğrenciyi kapsadığını anlatan Bulut “Bu dershaneye giden ya da gitmeyen tüm öğrencilerimize yönelik bir çalışmadır. Ayrıca üniversite sınavlarına yönelik kurslar açıyoruz. Kursları vereceğimiz öğretmenlerimizi ve okullarımızı belirledik. Bu hafta sonu okullarımızda başlatacağız. Sınavları ihale yolu ile firmalara yaptıracağız. Ayrıca öğretmenlerimiz de sınavlarda soru oluşturacak ve soru bankası hazırlayacaklar. Yapılan planlama neticesinde öğrencilerimize yönelik 6 sınav yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan sınavlarda öğrencilerin başarıları başta olmak üzere okulların da başarılarını izleyeceklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, “Bu çalışmalar ilimizin sınavlar ile ilgili başarısını iyi bir yere taşıyacağı gibi öğrencilerimizin sınav deneyimi de arttıracaktır. Ayrıca dershaneye gidemeyen öğrencilerimiz için de adaleti sağlamış bir proje olacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız