SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valinin Güney Koreli Konukları

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:11:40
Valinin Güney Koreli Konukları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliğinin daveti üzerine tarihi ve turistik mekanları gezmek üzere kente gelen Güney Koreli 15 turizm yazarı ve tur operatörü, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti. 
     
Saran, ziyarette, Türkiye'nin turizmde gelişen bir ülke olduğunu söyledi. Tarih, doğa ve deniz turizmi açısından önemli fırsatlar sunan Türkiye'ye turistlerin daha çok sahiller için geldiğini ifade eden Saran, buna karşılık Anadolu'da, özellikle ülkenin doğusunda yer alan illerde turizm açısından dikkat çekici unsurlar bulunduğunu kaydetti. 
     
Malatya'nın da turizmin pek çok boyutu açısından zengin unsurları bünyesinde barındırdığını belirten Saran, tarihin hemen hemen her döneminden çeşitli eserler ve kalıntıların bulunduğunu söyledi. 
     
Kanyonları, vadileri, dağları, Karakaya Baraj Gölü gibi mekanlarıyla Malatya'nın turistlerin merak ve heyecanla izleyeceği pek çok yeri bulunduğunu anlatan Saran, amaçlarının Malatya ve çevresinden hareketle Türkiye'de turizm hareketinin deniz, kum ve güneşin dışında da var olduğunu göstermek olduğunu vurguladı. Saran, Türkiye'yi Güney Kore'ye de tanıtmak istediklerini bildirdi. 
     
Turizm yazarları ve tur operatörleri de ülkelerine döndüklerinde Malatya'nın turizm açısından kotasının gelişmesi için turizm elçileri olmaya çalışacaklarını, Malatya'ya bu vesileyle daha çok turist gelirse çok mutlu olacaklarını belirtti. 
 
ÇAKIR'A MÜCEVHER KUTUSU..

Malatya’nın turizm potansiyeli ile ilgili inceleme yapmak üzere Malatya’ya gelen, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turizm yazarlarından oluşan 15 kişilik Kore heyeti, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da ziyaret etti.
 
28 Haziran Perşembe günü gerçekleşen ziyaret sırasında, heyetteki konuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Koreli’lerin de Türkler gibi hoşgörülü ve sıcakkanlı insanlar olduğunu söyledi.
 
Türkiye’nin Kore’de yeterince, Malatya’nın ise hemen hemen hiç tanınmadığını kaydeden Başkan Çakır, bu bakımdan Kore heyetini Malatya’da görmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kendileri’nin Kore’yi ziyaret ettiğini ve Kore halkını çok sevdiklerini kaydeden Çakır, özetle “Koreli’leri bizlere çok yakın bulduk. Ortak birçok değerlerimiz var. Avrupa’da ve birçok ülkede görmediğimiz sıcakkanlılığı, Kore’de gördük. Sizlerin buraya gelmenizle birlikte, Malatyamız’ın turizm ve kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini, tarihi özelliklerini sizin aracılığınızla biraz daha Kore’ye tanıtma imkanımız olacak. Umarım Malatya’yı beğenirsiniz ve güzel izlenimlerle Malatya’dan ayrılırsınız. Karşılıklı ticaretin gelişmesi, turizm ziyaretlerinde bulunulması iki toplum ve iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği daha da pekiştiriyor. Bu açıdan sizlerin burada olmasının buna büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
 
Ünlü Kore markalarının Türkiye’de önemli ölçüde Pazar bulduğunu da kaydeden Başkan Çakır, Kore heyetine Kayısı başta olmak üzere Malatya’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili bilgiler verdi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında, heyettekilere kuru kayısı ile Malatya’yı tanıtıcı çeşitli materyaller hediye etti. Kore heyeti ise Başkan Çakır’a özel işlemeli mücevher kutusu hediye etti.
 
BATTALGAZİ'DE..

Güney Koreli tur operatörleri ve turizm yazarları, Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanları da gezdi. 
     
Malatya Valiliği'nin daveti üzerine kente gelen 15 kişilik Güney Kore heyeti, Malatya gezileri çerçevesinde, Aslantepe Höyüğü, Ulucami, Sanat Sokağı ve Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nı gezdi. 
     
Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda yapılan sanatsal çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet, kendileri için düzenlenen el sanatları gösterilerini de ilgiyle izledi. 
     
Ebru sanatçısı Hasan Hüseyin Aslan'ın ebru gösterisini büyük bir dikkatle takip eden heyet, ayrıca Müzik öğretmeni Ulaş Karataş'ın bağlama eşliğinde verdiği kısa konseri de ilgiyle dinledi. 
     
Heyette bulunan Jennifer Lee, Kervansaray'daki kayısıdan yapılan Atatürk siluetine hayran olduğunu belirterek, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız