SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Valinin Önderliğinde..'

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, 2010 yılında yapılan çalışmalarla ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve meclis üyelerine bilgiler verdi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Er, 2010 yılında yapılan çalışmaları anlattı. Er, uygulanan projelerde kentten köye dönüşü başlattıklarını ifade ederek, "Sulamada son 30 yılda yapılan en büyük hamleyi yaptık. 20 milyon TL ödenek ile il genelinde 83 adet proje uygulandı. Yaklaşık olarak 187 bin dekar alan sağlıklı sulamaya kavuşturuldu. Bu projelerden 9 bin 500 çiftçi ailesi faydalandı. İhtiyaçları tespit edilen köylümüze, 325 bin metre sulama borusu temin edilmiş olup, sulama ağı genişletme çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

Er, Beydağı'nda yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, "Sayın Valimizin önderliğinde gerçekleştirilen "Beydağı Yeşilleniyor" projesi kapsamında; ağaçlandırma çalışmalarını yapan iş makinelerinin tamamının akaryakıt ve bakım onarım masraflarını kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Bu paralelde, 2010 yılının sonu itibariyle 100 bin TL akaryakıt ve 50 bin TL'de yedek parça ile işletme masrafları olmak üzere toplam 250 bin TL'lik bir harcama yapılmıştır" diye konuştu.

İl Özel İdaresi laboratuarının modern ve teknolojik bir yapıya kavuşturulduğunu kaydeden Er, "Müdürlüğümüz bünyesindeki laboratuarımız, AB programları çerçevesinde hazırlanan proje ile hibe almaya hak kazanarak; uygulanan proje sonrası bölgenin en modern ve teknolojik laboratuarı haline gelmiştir. İl Özel İdare laboratuarımız, 2009 yılında yaptığımız "Toprağımızı ve Suyumuzu Tanıyalım" konulu bilgilendirme toplantılarının katkıları ile 2010 yılı sonunda 2 bin 958 adet toprak analizi ve 385 adet su
analizi gerçekleştirmiştir " ifadelerini kullandı.

Er, yol ağı envanteri hakkında da bilgiler vererek, "6 bin 300 kilometre olan toplam yl ağımızın; bin 944 kilometre asfalt, 2 bin 623 kilometre stabilize, bin 614 kilometre tesviye ve 119 kilometre ham yol olup, yol ağının sayısal değerleri güncelleştirme çalışmaları yapılamaktadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız