SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valinin Sözleri Kime?..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Beydağı Devlet Hastanesi'nin "eski" ve "açıkta olan" başhekimlerinin kavgasıyla ilgili soruşturma açtı. Bu arada, savcılıkça tutuklanma istemiyle sevkedildikleri Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski başhekim İlhan G. ve yardımcısı İbrahim K. avukatlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyip, suçlamaları reddettiler.

OLAY VE AÇIKLAMALAR..
Edinilen bilgiye göre olay, dün gece Malatya merkezdeki Hamidiye Camii çıkışında, teravih namazı sonrasında meydana gelmişti. Beydağı Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Nail Derelioğlu, bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan kavgada başından ve kolundan aldığı ağır darbeler sonucunda yaralanmıştı. Dr. Derelioğlu, yanında bulunan işadamı N.E. ile camiden çıkarken kendisine Beydağı Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. İlhan G. (üstteki fotoğrafta sağdaki) ile hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim K. ve yanındakilerin saldırdığını iddia etti. Eski Başhekim Dr. İlhan G. ile Başhekim Yardımcısı İbrahim K. ise kendilerine eski Başhekim Nail Derelioğlu ile yanındaki işadamının saldırdığını öne sürdü.

Savcı, karşılıklı şikayet nedeniyle 3 doktor ve 1 işadamı hakkında gözaltı kararı verdi. Şüpheliler Asayiş Şubesi'nde nezarethaneye alındı. Gece rahatsızlanan Dr. Nail Derelioğlu, götürüldüğü Devlet Hastanesi'nden sevk edildiği Turgut Özal Tıp Merkezi'nin acil servisinde tedavi altına alındı.

Soruşturmanın bitmesi üzerine eski başhekim Dr. İlhan G. ile başhekim yardımcısı İbrahim K. ve işadamı N.E. adliyeye çıkarıldı. Eski başhekim Dr. Nail Derelioğlu ise 24 saat tedavi altında tutulacağı gerekçesiyle adliyeye getirilmedi.

Bu arada, olay nedeniyle basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Çok üzücü bir olay. Maalesef iki kamu görevlimiz arasında, iki doktorumuz arasında bir kavga yaşandı. Olaya emniyet ve adli merciler el koydu. Biz de idari soruşturma başlattık" ifadelerini kaydetti.

Olayın iki kişi arasında geçtiğini ve kimsenin taraf olmasını istemediklerini söyleyen Daşöz, "Hiç kimse olayda onun veya bunun yanında yer almaya kalkmasın. Hiç kimse 'Şu bize daha yakın, bu bize daha yakın, ona
manevi destek verelim' şeklinde bir tutum içinde olmasın" uyarısında bulundu.

Bilindiği gibi, Dr. Nail Derelioğlu 2004 yılında AKP döneminde eski adı SSK olan Beydağı Devlet Hastanesi'nin başhekimliğine getirilmiş, 1.5 yıl sonra görevden alınıp, yerine Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Geçit atanmıştı. Geçit geldikten sonra Dr. Derelioğlu ile ilgili suçlamalarda bulunmuş, bir süre sonra mahkeme kararıyla göreve dönen Dr. Derelioğlu, Geçit dönemiyle ilgili 59 maddelik bir usulsüzlük- yolsuzluk iddiası içeren rapor hazırlamış, o arada yeniden görevden alınmış, Geçit yerine getirilmişti. İkinci kez mahkeme kararıyla göreve dönen Dr. Derelioğlu bu görevi sürdürürken, önceki hafta "müştekisi" eski başhekim İlhan Geçit olarak belirtilen, AKP milletvekili İhsan Koca'nın da "bana gelen bilgiyi polise aktardım" diyerek yakın ilgisinde olduğunu belirttiği bir "usulsüz işlem" ihbarı üzerine, hastane başteknisyeni ve nakliyeci ile birlikte tutuklanmış, 2 gün tutuklu kalmıştı. Bu olay, Malatya'da çok geniş ve farklı boyutlarıyla tartışılmıştı. İki başhekimin "kapışmasında" AKP siyasi gücünü Dr. İlhan Geçit'ten yana koyuyor.

BASIN TOPLANTISI..
Öte yandan Malatya'da eski başhekimler arasında Teravih Namazı çıkışında meydana gelen kavga olayında, eski başhekim Dr.Nail Derelioğlu'na yaraladıkları iddia edilen eski başhekim Dr. İlhan Gecit ve başhekim yardımcısı İbrahim Keleş, savcılıkça tutuklanma istemiyle sevkedildikleri Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Beydağı Devlet Hastanesi eski başhekimi Dr. İlhan Gecit, başhekim yardımcısı İbrahim Keleş ve avukatları Umut Yalçın, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlediler. Dr. Gecit, olayda saldıran kişi değil, saldırılan kişi olduğunu öne sürerek, "Eski başhekimimizin yanındaki işadamı Nusret Erdoğan, cami çıkışında önümü kesti, beni hastanedeki hurda usulsüzlüğü olayındaki ihbar nedeniyle tehdit etti. O esnada büyük bir arbede çıktı. Bize saldırdılar. Nail bey ya yere düşerek yaralandı, ya da kafasını bir yere çarptı. Nail bey ile benim fiziki bir yaklaşmamız olmadı" iddialarını ileri sürdü.

Avukat ise, müvekkillerinin iftiraya uğradığını ileri sürerek maddi ve manevi davalar açacaklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yeşilyurt (1 ay önce)
    Azıcık araştırma yapsanız neler çıkacak yeşilyurttan ama gazetecilik ve araştırmacılık yapmanız lazım. Belediyelerden gelen hazır haberleri paylaşmakla olmuyor..
    0
    0
    Yanıtla