SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiye Ağır Suçlama!

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Belediyesi’nin yaptığı şuyulandırma sonucu okul yapılmak üzere hazineye devredilen ancak üzerindeki müştemilatın bedeli ödenmediği için arsa sahipleri ile Valiliğin mahkemelik olduğu ve davanın Yargıtay’da devam ettiği Uçbağlar Mahallesi’ndeki kayısı bahçesine Vali’nin talimatıyla polis eşliğinde başlatılan temel kazma olayını, arsa sahiplerinin 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden aldığı “İhtiyati Tedbir Kararı”da engel olamadı.

Mahkeme kararına rağmen, polis nezaretinde temel kazma işlemleri devam etti.

Çöşnük kavşağı altı Tandoğan Mahallesinde, aralarında İstanbul Üniversitesi eski Rektörü ve Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlak'ın da bulunduğu Parlak ailesine ait kayısı bahçesinin bir bölümü belediyenin yaptığı şuyulandırma sonucunda lise yapımı için ayrıldı. Ancak, Hazine'ye devredilen arazi üzerinde, eski sahibi Parlak ailesine ağaç bedeli ve diğer yapıların bedeli ödenmediği gerekçesiyle aile ile Malatya Valiliği mahkemelik oldu.

Geçen haftalarda polis eşliğinde arazi üzerindeki meyveli kayısı ağaçlarının sökülmesinin ardından yine polis eşliğinde gelen iş makineleri temel kazısına başladı.

Davanın Yargıtay’da devam ettiğini ve mahkeme sonuçlanmadan polis nezaretinde temel kazıma işlemlerine tepki gösteren Parlak ailesi, çalışmaların durdurulması için “ihtiyati tedbir” talebiyle mahkemeye başvurdu. Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ‘Davaya konu olan 2011/243 E sayılı dosyanın konusu dikkate alındığında davanın sonucu beklenmesi gerekirken taşınmaz üzerindeki muhtesatın yıkılmasının telafisi imkansız zararlar doğurması nedeniyle dava sonuna kadar davaya konu olan yer üzerindeki ev, çiftçi evleri, havuz, kuyular, rençber evi, besi damlarının yıkılmasının ihtiyatı tedbir yoluyla durdurulmasına karar vermek gereği vicdani kanısına varılmıştır’ gerekçesiyle ihtiyatı tedbir kararı verdi.

‘VALİ TEHDİT EDİYOR!’ İDDİASI..

Arazi sahiplerinden Saydam Parlak, mahkeme kararına rağmen Valinin emri ile temel kazma işlemlerinin devam ettiğini belirterek, ihtiyatı tedbir kararına uymak isteyen emniyet mensuplarını da tehdit ettiğini ileri sürdü.

Malatya Nöbetçi İcra Müdürlüğü’nün kararı tebliğ etmek üzere arsaya geldiğinde bütün yetkililerin ortadan kaybolduğunu söyleyen Saydam Parlak şöyle konuştu:

“1’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı aldık. Avukatımız ve icra memuru ile birlikte buraya geldik ve icra memuru buradaki çalışmaları durdurdu. Çalışmalar durduktan sonra, Vali Bey emniyete, ‘Nasıl durdurursunuz. Emrime karşı gelmeyin. Açığa alırım sizleri. Siz müdür yardımcıları ve memurlar olarak emrimi uygulayacaksınız’ demiş. Ben kendilerine dedim ki; hukuka karşı gelmeyin hukuk herkese lazım olacak. Burada yürütmeyi durdurma kararı var. Ancak kararı uygulamadılar ve kepçe ile çalışmalara tekrar başladılar. Karar tebliğ edilmek üzere buraya gelindiğinde tüm Milli Eğitim personeli buradan kayboldu. Kimse kalmadığından icra müdürü de Adliye’ye gitti. İcra müdürlüğü kararı uygulayacak bir muhatap bulamadı.

İlk başta İcra Müdürü durdurunca işleri, kepçe dışarı çıkarıldı. Ancak bizzat emniyet müdürü ve yardımcıları gelerek bizi açığa alırlar dediler. Vali beyin herkese çok büyük bir baskısı var. Sanıyorum Milli Eğitim Müdürü ile Vali Bey bir araya gelmişler bu oyunu yapmışlar. Bir buranın paşasıyız diyorlar. Biz,  ‘Gelin oturalım uzlaşalım’ diyoruz ama yok. Biz padişahız demeye getiriyorlar.’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız