SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiye Borçlanma Yetkisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:38:06
Valiye Borçlanma Yetkisi
A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi’nin yarım kalan hizmetlerinin tamamlanması için 25 milyon TL kredi kullanılması talep edildi.

İl Özel İdaresi Salonu’nda, Naci Şavata Başkanlığında olağanüstü toplantı düzenleyen İl Genel Meclisi toplantısında, 25 milyon TL kredi talep edildi.

Talep ile ilgili şunlar kaydedildi:

“2012 yılı sonu itibari ile 2 bin 157 kilometreye ulaşan asfalt yolların bakım, onarım ve ikinci kat asfalt kaplamalarının yapılması gerek teknik olarak gerekse ekonomik olarak mutlak zorunluluk arz etmektedir. İdaremiz ekipmanları ile asfalt döküm kapasitesini maksimum kullanarak, öncelikle 2013 yılı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü programlarının gerçekleştirilebilmesi, hava şartları uygun olduğu takdirde kalan iş sezonunda öncelikle grup yollarına ağırlık verilerek asfalt dökümüne devam edilebilmesi için borçlanma yoluna gidilmesi düşünülmektedir.

Söz konusu işlerin yapılabilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu olarak yapılan görüşmeler sonucunda; ilimiz İl Özel İdaresi’nin genel olarak iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere toplam 25 milyon TL miktarın 5302 sayılı kanunun (d) ve (e) bentleri hükümleri doğrultusunda İller Bankası’ndan yatırım kredisi kullanılması yoluyla karşılanmasına, talep edilen ödenek geldiği takdirde ihtiyaç duyulan işlere ödenek dağıtımı yapılabilmesi için konunun tekrar İl Genel Meclisi gündemine getirilerek görüşülmesine ve 2013 mali yılı İl Özel İdare bütçe kararnamesinin 9. maddesi gereği borçlanma ile ilgili iş ve işlemleri yapmak üzere, İl Valisine yetki verilmesi uygun mütalaa edilerek, kabul edildi.”

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Akçadağ ilçesi Akçadağ YİBO’nun imar planında gösterilen kuzey bölümünde 25 bin metrekarelik kısmında Meslek Yüksek Okulu yapımı amacıyla tahsis talebi kabul edildi.

Toplantıda görüşlerini dile getiren CHP’li Meclis Üyesi Vahap Altınok, talebin zamansız ve gecikmiş olduğunu ileri sürüp, “Artık iş mevsiminin sonuna yaklaşıldı. Bu talep daha önce yapılmalıydı” dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise eksiklerin tamamlanması için bu kredinin talep edildiğini söyledi.

TAZE KAYISI İKRAMI..

Bu arada İl Genel Meclisi toplantısında, AKP Kuluncak Meclis Üyesi İbrahim Kılıç, bahçesinden topladığı yaş kayısıları meclis üyelerine ikram etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, susuz ortamda yüksek kesimlerde yetiştirilen yaş kayısıların ikramından dolayı Meclis Üyesi İbrahim Kılıç’a teşekkür etti. Şavata, Kuluncak ve Hekimhan gibi yüksek kesimlerde yaş taze kayısıların kaldığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız