SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiye Karşılık mı?

A- A+ PAYLAŞ

Ahilik Kültür Haftası nedeniyle Esnaf kuruluşlarından bir heyet Vali Ulvi Saran'ı ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Bu arada, Ahilik Kültür Haftası törenine katılmadığı için Vali Saran'a sitem eden ESOB Başkanı Şevket Keskin'in, Belediye ziyaretine katılmasına rağmen Valilik ziyaretinde bulunmaması dikkat çekti.

VALİLİK..
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek, ve oda başkanları Ahilik Kültür Haftası nedeniyle Vali Ulvi Saran'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Evren, "Malatya'da Ahilik Haftası etkinlikleri coşkulu bir şekilde kutlandı. Çevre illerden de esnaf kuruluşları temsilcileri de Malatya'ya geldiler" dedi.

Vali Saran'da "Ülkemizde özellikle sosyal ve ekonomik yapının devreye konulmasında geçmişten bugüne kadar çok ciddi bir rolü olan Ahilik kültürü gerçekten ders alınması gereken bir müessesedir. Bu müessese yüz yıllılarca ülkemiz ve coğrafyamızda insanların bir birleriyle barışık şekilde yaşamalarını sağlamıştır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmada çok ciddi bir rol üstlenmiştir" diye konuştu.

BELEDİYE..
Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Evren ve bazı oda başkanları Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ederek, Ahilik haftası kutlamalarına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ettiler.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a maddi ve manevi katkılardan dolayı tertip komitesi olarak çok teşekkür ediyoruz. Büyük bir katılım oldu. Malatya halkına teşekkür ediyoruz. Malatya esnafına yakışır güzel bir ahilik haftasını kutladık" dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Ahilik kültürünü hep beraber idrak etmiş olmamız şehrin bütünlüğü adına güzel bir adım. Belediyemize teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Belediye Başkanımızın göstermiş olduğu hassasiyete ilgiye ve alakaya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ESKKKB Başkanı Ali Evren da, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek, ustasıyla, çırağıyla, kalfasıyla, birlik, beraberlik içerisinde ahilik haftasını kutladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Ahiliğin ne anlama geldiğini kamuoyuna aktarılması, geçmişteki kültürümüzün bugüne yansıtılması ve gelecek kuşaklara taşınması adına önemli mesajları hep birlikte almış olduk. Esnaflarımız günümüz şartlarına ayak uydurmalıdır. Esnaflarımız bir araya gelerek üretim teknolojilerini geliştirmeleri bunu hem ulusal hemde uluslar arası alanda pazarlayabilmeleri için sektörel değişimleri ve yeni gelişimleri takip etmeleri gerekiyor" dedi.

KESKİN'DEN TAVIR MI?
Bu arada, Salı günü yapılan Ahilik Kültür Haftası törenine katılmadığı için Vali Ulvi Saran'a sitem eden ESOB Başkanı Şevket Keskin'in, Valilik ziyaretine katılmaması, "tavır mı koydu?" sorularına yolaçtı.

TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un da, belediye ziyaretinde hazır bulunmasına rağmen Valilik ziyaretine gitmemesi de dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız