SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiye Malatya'dan Takipsizlik

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Savcılığı, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i kast ederek "Gidip de ABD Başkanı'nın karşısında bir milyon için hazır duran bir başbakan istemiyorum. Ben "One minute' diyen bir başbakan istiyorum" diyen Elazığ Valisi Muammer Erol hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Genç İşadamları Derneği'nin düzenlediği bir toplantıdaki, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i kast ederek "Gidip de ABD Başkanının karşısında bir milyon için hazır duran bir Başbakan istemiyorum. Ben "One minute" diyen bir başbakan istiyorum" şeklindeki sözleri nedeniyle Demokratik Sol Halk Partililerin tepkisini çekmişti.

DSHP "kişinin hatırasına hakaret ettiği" gerekçesiyle Vali Erol hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Malatya Cumhuriyet Savcılığı ise Vali Erol hakkında "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Kararda, "Sözkonusu toplantıda şüpheli Elazığ Valisi M. Erol'un yapmış olduğu konuşmanın çözümü ve konuşmaya ait CD kaydı incelendiğinde, konuşma içerisinde geçen şikayete konu sözlerin içinde hakaret içeren bir söz olmadığı gibi, şüphelinin hakaret kastı ile de bu sözleri sarf ettiği hususunda bir kanaat oluşmadığı, konuşmanın içeriğinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde eleştiri sınırları içerisinde ve kişisel bir temenni olarak yapıldığı, şüphelinin yapmış olduğu görev ile bulunduğu makam icabı böyle bir konuşma yapmasının görevi ile bağdaşıp bağdaşmadığı hususunun disiplin soruşturmasına konu olabilecek bir eylem olduğuna karar verilmiştir" denildi.

DSHP OLAYI TAKİP EDECEK

DSHP'den yapılan yazılı açıklamada ise Savcılığın verdiği kararın ardından "disiplin soruşturmasına konu olabilecek bir eylem olması" nedeniyle Adalet Bakanlığı'nın Vali Erol hakkında soruşturma açıp açmayacağı konusunun ise takip edileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız