SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiye Yetki Mart'ta Red, Nisan'da Kabul!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, geçtiğimiz ay valilik makamına bir projeden dolayı yetki verilmesini reddettiği kararından vazgeçerek, istenilen yetkiyi gecikmeli olarak verdi.

Malatya İl Genel Meclisi, Bekir Çelik başkanlığında toplanarak Nisan 2006 dönemi çalışmalarına başladı.

İl Genel Meclisi'nin Mart 2006 döneminde görüşülerek reddedilen, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kanalizasyon işinin yapımı için sanayicilerin sağlayacağı parasal katkıyla kanalizasyon büzlerinin Köy Hizmetleri'ne ait büz şantiyesinde yapılması ve araçların da imkanlara göre kullanılması hususunda Valilik makamına yetki verilmesi önerisi 38 İl Genel Meclisi Üyesinin ortak önerisi ile yeniden gündeme alınarak görüşüldü.

Yapılan öneride, daha önceki kararın verilmesi esnasında teklifin tam anlaşılamadığı veya anlatılamadığı sonucu yapılan oylamada ret oyu verildiği aktarılarak, çıkan sonucun meclis üyelerini üzdüğü belirtildi. "Valimizin engin tecrübesi, çözüm üretmesi ve heyecanı bizleri olumlu ve büyük düşünmeye sevk etmiştir" ifadelerinin de yer aldığı önergenin görüşülmesi sonucu Valilik makamı için istenilen yetki verildi.

Toplantıda, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün Havaalanı Yolu'nun duble yol yapılması ile ilgili, "İş makinesi, araç-gereç, yakıt, yedek parça ve gerektiğinde çalışacak personelin fazla mesai ücretini karşılayarak Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde emanet şantiye kurulup, duble yol çalışmalarına başlanılması düşünülmektedir. Bu konuda Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü ile Malatya İl Özel İdaresi arasında protokol yapmak üzere Valiye yetki verilmesi" teklifi görüşüldü. Teklifte mevcut havaalanı yolunun trafik yoğunluğunu kaldırmada yetersiz kaldığı ve sık sık kazaların meydana gelmesine neden olduğu belirtildi. Yapılan teklif İl Genel Meclis üyelerince kabul edildi.

İl Genel Meclisi'nde, ayrıca İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan denetim komisyonunu hazırladığı rapor da görüşüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız