SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Valiyi Göreve Çağırıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay, Malatya'daki bir okulda geçen Cumartesi yapılan 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda yaşanan bir usulsüzlüğü dile getirerek, bunun örtbas edilmek istendiğini öne sürdü ve konuya Vali Ulvi Saran'ın el koyması çağrısında bulundu.

Karabay, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Eğitim sisteminin sorunları yıllardır çözülmüyor, çözülmesi istenmiyor. Her geçen yıl bu sorunlar daha da büyüyor. Eğitim sistemi içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Eğitimin temel sorunlarından bir tanesi de tamamen sınavlara endekslenmiş olmasıdır. İlköğretimden-üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde sınavlar yapılarak gençlerin gelecekleri üzerinden tepişiliyor. AKP iktidarı sınavları kaldırmak yerine, sınav sayılarını artırıyor. Eğitimin sorunlarını çözümsüzlüğe sürüklemeye devam ediyor. Sınavlara dayalı eğitim, kamusal eğitimi devre dışı bırakarak, eğitimi dershanelere, özel derslere, özel okul alanlarına kaydırıyor. Sınavlar öncesi en az iki ay, İlköğretim okullarının ikinci kademesi ile Liselerin rapor alarak eğitim öğretime devam etmemeleri bunun göstergesidir.

Bilindiği üzere 05.06.2010 Cumartesi günü ülkemiz genelinde, 8. sınıflara yönelik SBS sınavı gerçekleştirildi. İlimiz, Ahmet Parlak İlköğretim Okulunda yapılan sınavda yaşananlar ise bir eğitim sendikası olarak bizleri kaygılandırdı. Ahmet Parlak İlköğretim Okulunun 7’nolu salonunda yapılacak olan sınav öncesi, salon başkanına verilen sınav poşetinin ağzının zorlanarak açılmış olması, salon başkanının itirazına karşı sınavdan sorumlu okul müdürünün “ bir şey olmaz” diyerek poşeti salon başkanına vererek sınavı yapmasını istemiş, sınavın uygulanmasına ve sınav poşetinin ağzının zorlanarak açılmış olduğuna dair, salon başkanı ve gözetmeni bir tutanak tutarak sınavdan sorumlu olan okul müdürü Seyfi Boyraz’ında onayını alarak, sınav cevap kağıtları ve diğer evrakları ile birlikte Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne iletilmesini sağlamıştır. Bu olaydan haberdar olan Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, sınav yapılan okula gelerek ikinci bir tutanak tutmuş okulda bulunan diğer salon başkanlarınıda imzalatılarak olayı geçiştirmeye çalışmış olması kaygı vericidir.

Milli Eğitim Müdürünün bu tutumunu yaşanan bir usulsüzlüğü, sınav skandalını en yetkili kişi olarak üstünü örtme girişimi olarak algılıyoruz. Eğitim Sen olarak, binlerce çocuğumuzun geleceğini ve emeklerini boşa çıkaran bu yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir.

Bizler, Eğitim Sen olarak yıllardan bu yana, bu sınavların güvensiz olduğunu, AKP kadrolarının yandaşlarını korunup-kolladıklarını ifade ettik. Şimdi bir kez daha Malatya Valisini buradan göreve çağırıyoruz. Yaşananları ört bas etmeye çalışanların gerekli duyarlılığı göstereceğini inanmıyoruz. Bu nedenle gerekli inceleme ve soruşturmanın Malatya Valiliğinin tarafından yapılarak sonucun kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımızı Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuyla paylaşmayı görev biliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız