SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiyi Kızdıran 'Rahatlık'!

A- A+ PAYLAŞ

2008 yılına ilişkin 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında kurum ve kuruluş temsilcileri, kaymakamlar, ilçe ve Belediye başkanları ile İl Genel Meclisi temsilcilerinin katılımı ile Özel İdare salonunda gerçekleştirildi.

VALİNİN TEPKİSİ..
Toplantının ilerleyen saatlerinde vali Daşöz, Özellikle Bayındırlık il Müdürlüğü olmak üzere bazı kurumların tutumlarından yakınarak “ İl Özel İdaresi okul veya sağlık binası için parasını ayırmış. Bunların ihalesinin en geç Şubat- Mart ayında yapılması gerekiyor. Haziran ayına gelmişiz ne olduğu hala belli değil. Peki, Şubat veya Mart’ta yapılacak ihale ile Haziran ayında yapılan ihalenin bedelleri aynı olur mu? Okullar bu eğitim-öğretim yılına yetişir mi? Benim de ailem var, çocuklarım var. Ama sadece bu Cumartesi ve Pazar tam 14 ayrı programa katıldım ve telefonum sürekli açık. Bu lafları söylemeye artık utanıyorum. Dönüp dolaşıp bürokratik hastalıklarla uğraşıyoruz. Yahu biz bunu 6 ay sonra da olsa yapmayacak mıyız? E peki niye bekliyoruz?” siteminde bulundu.

705 PROJE VAR..
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Daşöz özetle 2008 yılı yatırım programları hakkında özetle; “İlimizin 2008 yılı yatırım programında 7 sektörde toplam 705 adet proje yer almaktadır. Bu projelerin 198 adedi belediyelere aittir. Yatırım projelerinin 403’ü diğer kamu hizmetleri, 139’u ulaştırma, 72’si eğitim, 46’sı enerji, 24’ü tarım, 9’su sağlık, 8’i imalat ve 4’ü madencilik sektöründe yer almaktadır. Bu projelerin 126’sı tamamlanmış, 205’i devam etmektedir.

212 proje ihale aşamasında iken, 162 proje ise genel olarak ödenek yetersizliği ve ödeneklerinin henüz gelmemiş olması nedeniyle başlanamamıştır.

Yatırım projelerimizin toplam tutarları 2 milyar 311 milyon 483 bin YTL, yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 1 milyar 12 milyon 610 YTL’dir. Yatırım projelerin 2008 yılı ödeneği 186 milyon 160 bin YTL olup dönem sonu itibarı ile 43 milyon 58 bin YTL harcama yapılarak %23 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

2008 yılı BELDES programı kapsamında 47 belediyemizin toplam 83 adet projesi (55 yol yapım, 16 adet içmesuyu şebeke yapımı ve 12 adette kanalizasyon) mevcut olup bu projelerin toplam tutarının 4 milyon 752 bin 963 YTL’dir.

Yatırımcı kuruluşlar bazında ise ödenekleri değerlendirildiğinde Malatya Belediyesi 44 milyon 97 bin YTL ile birinci, DSİ 25 milyon 775 bin YTL ile ikinci, ve İnönü Üniversitesi 20 Milyon 614 bin YTL ile üçüncü sırada yer almıştır.

Yatırımların sektörel dağılımı ise; Ödeneklerin %48’i diğer kamu hizmetleri, %16’sı tarım, %14’er ulaşım ve eğitim, %5 sağlık ve %3’ü ise enerji-madencilik ve imalat sektörlerine tahsis edilmiştir”dedi.

Valinin konuşmasından sonra kurum ve kuruluşlar kurumları ile ilgili programları hakkında bilgiler verdiler.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız