SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiyle Anket

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Doktora Dereceliler Kariyer Gelişim Araştırmasına Vali Ulvi Saran'a konuk olarak başladı.

TÜİK Bölge Müdürü Şemsettin Özcan ve beraberindeki anketör Valilik Konağı'na giderek Vali Ulvi Saran ile Doktora Dereceliler Kariyer Gelişim Araştırması hakkında anket yaptılar.

TÜİK Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, "Günümüzde doktora derecesi sahibi olan bireyler, toplumsal ilerleme ve bilgi ve teknolojinin yayılımı açısından önemli katkıları olacağı öngörülen kişilerdir. Bu araştırma ile yüksek vasıflı bireylerin eğitim, istihdam durumu, uluslararası dolaşım, kariyer deneyimleri ve kişisel özellikleri ile ilgili göstergelerin hesaplanması hedeflenmektedir. Beyin göçü, beyin kazanımı, beyin dolaşımı başlıkları altında nitelendirilen yüksek vasıflı çalışanların uluslararası
hareketliliği ile ilgili sorulara cevap aranması, iş gücü piyasasında doktora eğitiminin niteliksel ve niceliksel yeterliliği ile ilgili tespitlerde bulunmak, toplum tarafından yüksek eğitim almış bireylerin vasıflarının ne derecede iyi değerlendirildiğinin tespit edilmesi bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Araştırmada kullanılan soru kağıdı, doktora derecesini nerede aldığına bakılmaksızın araştırmanın referans tarihi olan 1 Aralık 2009'da Türkiye'de ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancı uyruklu bireylere uygulanmaktadır" dedi.

Vali Saran ise, "Ülkemizin çok yönlü olarak gelişimi doğrultusunda istatistiğin uygulama alanlarındaki hizmetlerde giderek gelişmektedir. İstatistik önemli bir araçtır. Toplumumuzun geleceğe yönelik sağlıklı politikalar üretmesi, özellikle kamu politikalarının hareket edeceği çıkış noktalarının temel verilere dayanması zorunludur. Bu anlamda Türkiye'de istatistik biliminin hem bir bilim olarak hem de uygulama alanlarında giderek gelişmesi ve ihtiyaç duyulan temel fonksiyonlarla paralel bir şekilde geliştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Vali Saran'a ankette doktora çalışması ile ilgili sorular yöneltildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız