SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Valiyle Tartışmamız Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:56:13
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, eski İl Özel İdare binasının Yeşilyurt Belediyesi’ne verilmesiyle ilgili olarak Vali Vasip Şahin ile herhangi bir tartışma yaşamadıklarını söyledi. Polat “Bizim Yeşilyurt Belediyesi’nin mevcut binasına gariban bir vatandaş gelemiyor. Biz bu konudaki derdimizi Vali Bey’e anlattık ve binayı istedik. O da bize verdi.  Vali Bey’le bir tartışmamız olmadı” dedi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları karara bağladı.

İŞGEM Toplantı Salonu’ndaki meclis Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra dilek ve temenniler bölümünde Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, eski İl Özel İdare binasının Yeşilyut Belediyesi’ne verilmesi ile ilgili Vali Vasip Şahin ile tartıştığı yönündeki söylentilerin sorulması üzerine bu iddiaları yalanladı. “Vali Beyle herhangi bir tartışmamız olmadı” diyen Hacı Uğur Polat şunları söyledi:

“Vali beyle herhangi bir tartışmamız yok. Vali bey o bölgeyi YUKOP olarak düşünüyordu. Ben de bir çok kez kendisine gittim ve Yeşilyurt Belediyesi’nin İl Özel İdaresi eski binasına çok ihtiyacı olduğunu ifade ettim. Çünkü arabası olan bir müteahhit Yakıncaya gelebiliyor ama belediye ile işi olan gariban bir vatandaş gelemiyor.  Sabit bir adres olması lazım dedik ve derdimizi anlattık. Sayın Valimiz de bize hak verdi.  Hak verdiği için de bize o binayı verdi. Biz de Vali beye teşekkür ediyoruz. 

Bir sürü dedikodu olur,  her şey konuşulur ama bizim açık ve şeffaf olmamız lazım. Yeni Türkiye’yi kuruyoruz, Yeni Türkiye’nin eski adetleri bırakması lazım.  Türkiye’nin çok daha şeffaf bir ülke olması lazım. Kamunun insanlara açık olması gizli kapaklı olmaması lazım. Yeşilyurt belediyesi de gizli kapaklı olmayacak ve tamamen kamuya açık olacak. Şeffaf belediyeciliği oluşturmamız lazım ve inşallah hep birlikte bunu oluşturacağız.”

Gündem maddeleri

Gündem maddeleri arasında bulunan Konak Mahallesi 4127 No’lu parselde bulunan, can ve mal güvenliği emniyeti bakımından tehlike arz eden iki katlı kerpiç bir evin kamulaştırılarak yıkılması ve yerinin sosyal tesis olarak belediyeye kazandırılması ile Bostanbaşı Mahallesi 154 ada 2 No’lu parselde bulunan binanın yapı yaklaşım mesafesinin düzenlenmesi ile ilgili konular İmar Komisyonu’nun raporu doğrultusunda kabul edildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nde Askeri Hava Alanı Mania Planı ile ilgili komisyon raporu da görüşüldü.

Mania Planı ile ilgili sorunun kısmen çözüldüğünü belirten İmar ve Şehircilik Müdürü Mesut Kaya “Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda sorunların bir kısmı giderildi. Ama  sorunların bir kısmı da hala devam ediyor” dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise “Mania planı ilçemiz için büyük bir sorun. Büyükşehir ile birlikte sorunu açmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede aşacağız” diyerek çözüm arayışlarının sürdürüldüğünü belirtti.  Meclise gelen Mania planına ilişkin teklif, Büyükşehir Belediyesi tarafından da incelendiği belirtilerek maddenin ertelenmesi yönündeki İmar Komisyonunun teklifi kabul edildi. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız