SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Valla Esnaf Bakana Dedi!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin’in Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a ilettiği esnafın sorunlarının çözümü ile ilgili önerileri ilgi gördü.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK)’nu ziyaret ederek, esnaf temsilcileri ile görüşmesi esnasında Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin’in Bakan Unakıtan’a ilettiği esnaf önerileri Bugün Gazetesi Ekonomi Yazarı Erdoğan Süzer tarafından köşe yazısına taşındı.

ESOB Başkanı Şevket Keskin’in Bakan Unakıtan’a ilettiği esnaf sorunlarının yansıtıldığı “Memura, işçiye, emekliye 100 YTL zam nasıl olur?” başlıklı köşe yazısı şu şekilde:

“ABD uzun süredir ülkeyi yangın yerine çeviren krize çare arıyor. Merkez Bankası durmadan faiz indirirken, hükümet de 150 milyar dolarlık paketi açmaya hazırlanıyor.

Paketteki 150 milyar dolar ABD'li dar gelirliye dağıtılacak, bu kesimin yapacağı harcamayla da piyasa canlanacak.

ABD'lisi krizden çıkışın formülünü bulur da bizde bulan olmaz mı?

Maliye Bakanı Unakıtan, önceki gün ilk kez esnafın temsilcisi TESK'i ziyaret etti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken fırsatı kaçırmadı, basının önünde esnafın tüm sıkıntılarını aktardı. Ancak, kameraların karşısında misafire fazla da yüklenemedi. Başkan, sonunda çareyi "esnaf çorbası" davetinde buldu.

Bakan, başına gelecekleri sezip, "Burada bir sürü şey istedin, çorba içirince kim bilir neler istersin" dediyse de çorbadan kurtulamadı. TESK'in yemekhanesinde baş başa kalınınca etekteki taşlar döküldü. Palandöken, piyasada yaprak kıpır damadığını anlatıp Maliye'nin de esnafı sürekli vergiyle boğduğundan şikayet edip, pası Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Şevket Keskin'e attı.

Keskin, "Sayın Bakanım, dükkanımızı siftahsız kapatır olduk. Memurda, işçide, emeklide para yok. Onlarda olmayınca bizde de olmuyor. Lütfen bu kesime seyyanen 100'er lira zam yapın. Aksi halde hepimiz yok olacağız" deyiverdi. Bakan, "Bu sadece benim verebileceğim bir karar değil. Hükümet içinde görüşmemiz lazım" diyerek ilk sert şutu savuşturduysa da Keskin, ikinci gol girişimini vergi denetimleriyle yaptı: "Sayın Bakanım, vergi denetimlerinden bıktık usandık. Memurunuz akşama kadar lokantada oturup 2 ton odunla kaç lahmacun, kebap yapılıyor, onu sayıyor. Dolmuşa binip akşama kadar, kaç kişi bindi kaç kişi indi, sayan memurunuz var. Esnaf beyannamesini vergi dairesine götürüyor, memurunuz beyannameyi dahi açmadan, ‘O rakamın iki katını yaz, öyle getir' diyor. Esnaf ne kazanıyor ki ne versin? Sosyal devlet biraz anlayışlı olmalı. Dükkanlarımız kapanırsa geçimimizi yeşil kart ve ayda bir göndereceğiniz yardım paketleriyle sağlamak zorunda kalırız." Global krizden kurtulmak için içeriden, dışarıdan her yerden para arayan bir Maliye Bakanı'na "Zam ver, vergi alma" denir mi? Valla esnaf dedi.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız