SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vampir Siyaseti Yapıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:53:40
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bunların musluklarından kan akıyor. Bizim musluklarımızdan bal, şerbet akıyor. CHP'nin kinde sende tıs sesi çıkıyor. Paralelciler üflüyor, bunlar oynuyor" dedi. 

AKP'nin girdiği 9 seçimde, referandumlarda dahil başarılı olduğunu kaydeden Akdoğan, en hayati seçime gittiklerini belirtti.

Malatya'da AKP'nin seçim bürosunun açılışına katılan Akdoğan, Malatya'nın her zaman AKP'nin yanında durduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "AK Parti, 12-13 yılda çok önemli işler yaptı, çok önemli hizmetler gerçekleştirdi. Ama bir taraftan da bir mücadele verdi. Yani hem tavaf etti diğer taraftan şeytan taşladı. Kapatma davaları, sabotajlar, terör belası, bildiriler, darbe girişimleri; milletin iradesine tasallut etmeye çalıştılar. Biz, milletin emanetine sahip çıktık, sizlerde milletin adamlarına sahip çıktınız. Tayyip Erdoğan her zaman dik durdu, Malatya'da onun arkasında durdu."

AKP'nin büyük bir demokrasi mücadelesi verdiğini dile getiren Akdoğan, her bir insanın hakkı için, hukuku için mücadele verdiklerini ve bu mücadelede yalnız kalmadığını kaydetti.

"YENİ TÜRKİYE'DE ONLARA YER YOK"

Milletin her zaman AKP'nin yanında olduğunu ifade eden Akdoğan, "Hepsi bir araya geldiler, dışarıdakiler, içeridekiler. Medyasıyla, iş adamlarıyla, lobileriyle, bütün partileri bir araya getirdiler. Topu bir araya geldi. Ama AK Parti'nin bileğini bükemediler. Millet AK Parti'nin yanında durduğu için, milletin hayır duası AK Parti'den yana olduğu için AK Parti her zaman başarılı oldu. Milletin hayır duası, onların beddualarına galip geldi. İnşallah bundan sonrada galip gelecek. O ihanet şebekeleri, o hastalıklı yapılar, milletin iradesine tasallut eden vesayet odakları, darbeci anlayışlar, bunlara yeni Türkiye'de yer yok. Derin devlet yapılanmalarına, paralel devlet yapılanmalarına, KCK yapılanmalarına yeni Türkiye'de yer yok. Bunu çok iyi biliyorlar" dedi.

"BUNLAR SİYASETİN ÜFÜRÜKÇÜLERİ"

Konuşmasında muhalefeti sert bir dille eleştiren Akdoğan, şunları kaydetti:

"'Ben daha fazlasını veririm' diyorlar. Bunlar palavra siyaseti yapıyor. Üfürüp duruyorlar. Bunlar siyasetin üfürükçüleri. Milletimiz bunları tanıyor. Biri Doğu'nu CHP'si, diğeri Batı'nın HDP'si. Bunlar ruh ikizleri. Din dersini kaldırmakta anlaşıyorlar. İmam hatiplerin orta bölümünü kapatmakta anlaşıyorlar. Bunlar diyanete karşı. Bunların bir siyaseti yok. Bunların bir projesi yok. Bunların ortaya koyduğu bir vizyon yok. 'Ben 3 fazlasını, 5 fazlasını veririm' demek bir siyaset değil, bunların amacı Türkiye'yi IMF'ye tekrar kul, köle yapmak. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, büyük projeler gerçekleştirmesinden, IMF'ye borcunu ödemesinden çok rahatsız oldular."

"VAMPİR SİYASETİ YAPIYORLAR"

Akdoğan, 'şer cephesi-statüko bloğu'nun bir araya geldiklerini ifade ederek, "Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün sigortasıdır AK Parti. Biz Van'da, Hakkari'de Muğla'da, Edirne'de varız. ama onlar yoklar. Diğerleri zaten vampir siyaseti yapıyor. Bunlar gece başka, gündüz başka. Bunların musluklarından kan akıyor. Bizim musluklarımızdan bal, şerbet akıyor. CHP'ninkinde tıs sesi çıkıyor. Paralelciler üflüyor, bunlar oynuyor" diye konuştu. 

"KANDİL'DEN BİR TANESİ KONUŞMUŞ.."

4. Malaya Anadolu Kitap Fuarı'nda da gençlerle buluşan Akdoğan, "Bugün yine Kandil'den bir tanesi konuşmuş. Diyor ki 'Biz, Nisan, Mayıs'ta kongre toplayacaktık silah bırakmak için ama hükümet gereken adımları atmıyor, anayasayı da değiştirmedi, kongreyi toplamıyoruz.’ Sen Nisan, Mayıs'ta kongre toplayacaktın, bu arada nasıl anayasa değişecektik? Meclis kapalı. Böyle bir kandırmaca var mı? Sen toplayacaktın da ne engel oldu? Seçimden önce, meclis kapalıyken nasıl anayasa değişecektik? Bu anayasayı millet değiştirecek. Milletin mutabakatı ile değişecek. Senin elinde silah var 'şunu yap, bunu yap' böyle bir süreç değildir çözüm süreci. Senin tehdit ve şantajlarınla yürüyen bir süreç değil. Bu iktidar millet ne derse onu yapar. Milletin kabul etmeyeceği hiçbir adımı atmaz. Milleti ikna etmek de sadece AK Parti'nin vazifesi değil, gel kendin ikna et. Türkiye toplumu burada duruyor, Muğla'daki, Trabzon'daki insan, gel kendin çaba göster. Ben senin örgütsel hedeflerini gerçekleştirme memuru muyum?" ifadelerini kullandı. 

Akdoğan, demokrasinin olduğu yerde silahın olamayacağını kaydederek, "Bizim çözüm sürecinden anladığımız, bütün vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin gelişmesidir, insanca bir yaşama kavuşmasıdır. Yoksa, örgütlerin amaçlarını hayata geçirme süreci değil bu. Böyle bir şey olabilir mi? Sen öldürmek ve ölmek üzerinden bir yöntemi hala savunuyorsun. Bu ışık ve karanlık gibidir. Bir yerde demokrasi ışıktır, aydınlıktır; terör karanlıktır. Bir yerde aydınlık varsa, orada artık karanlık yoktur. Demokrasi varsa, silah olmaz. Silah kabul edilemez. Bu bir meydan okumadır, tehdittir. Sen hem bu tehdidi devam ettireceksin hem de öbür taraftan senin uzantıların demokrasi havarisi gibi pozlara girecek" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız