SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Van Depremi Dünya Basınında

A- A+ PAYLAŞ
 
7.2'2lik deprem son dakika olarak duyurulurken, manşetlerde yer aldı.
 
Van'daki şiddetli deprem ABD basınında geniş yer aldı.
 
Deprem, CNN televizyonunda ve CNN ile Washington Post'un internet sitelerinde 'son dakika' olarak duyuruldu ve bu internet sitelerinin ilk haberi haline geldi.
 
Haberlerde, depremin şiddeti ve Başbakan Erdoğan'ın Van'a gittiği bilgisi yer verildi.
 
Türk yetkililerin açıklamaları ve acil müdahalelere değinilen haberlerde, Türkiye'nin, depremlere yabancı olmadığı ve 1999 yılında yaklaşık 19 bin insanın ölümüne yol açan iki acı deprem yaşadığı hatırlatıldı.
 
CNN televizyonunda da Van'dan deprem sırasındaki görüntülere yer verilerek, İstanbul'daki CNN muhabirine bağlanıldı.
 
ÇİN BASINI
Deprem Çin basınında son dakika olarak geniş yer aldı.
 
Depremi ilk olarak Çin'in resmi ajansı Şinhua flaş haberle duyururken, Çin'in büyük gazeteleri Halkın Günlüğü ve China Daily gazeteleri başta olmak üzere birçok basın kuruluşu habere manşetten yer verdi.
 
Haberlerde, depremin şiddeti başta olmak üzere bilgiler alırken, tahmin edilen ölü sayıları ve Türkiye'de önceden yaşanmış büyük depremler hakkında tafsilatlı bilgiler yer aldı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız