SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Van DT'den Malatya'da İki Oyun

0
Güncellendi - 2016-05-14 22:09:41
Van DT'den Malatya'da İki Oyun
A- A+ PAYLAŞ

Van Devlet Tiyatrosu, "Albayın Karısı" ve "Kurbağa Prens" adlı oyunları Malatya'da tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Hristo Boytchev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in çevirdiği, Hakkı Kuş'un yönettiği oyunda; Doğukan Özman, Gül Urgan, Tolga Gülcüler, Muharrem Dalfidan, Zeynep Yalçın Gören, Ezgi Yıldız Küçük, Efe Küçük, Mustafa Mert, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Aron Buniel ve Nedim Salman rol alıyor.

Tek perdelik oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını İlhan Orhan, koreografisini Ayşegül Sünetçioğlu ve müziğini ise Onur Ermez üstlendi.

Oyunda, savaş ortamında bir bölge hastanesinin 6. koğuşunda sıkışıp kalmış, taburcu olmayı umut eden bir grup hastanın belirsiz bekleyişi ile hayatın acımasız gerçeklerinden kaçıp kendi hayallerine sığınan ama onları bir türlü gerçekleştiremeyen trajikomik hikayesi anlatılıyor.

Sabancı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak oyun, 13 Mayıs Cuma ve Cumartesi günü saat 20.00'da izleyiciyle buluşacak.

Van Devlet Tiyatrosu ayrıca Grimm Kardeşler tarafından yazılan ve Zeynep Mataracı'nın sahneye uyarladığı "Kurbağa Prens" adlı çocuk oyunu da Cuma günü saat 14.00'da, cumartesi ise 11.00 ve 14.00'te sahneleyecek.

Edip Kamacı, Özge Arslan, Batuhan Yalçın, Muharrem Dalfidan, Havva Didem Gerçek, Kenan Önsever, Nedim Salman, Özgür Alan, Nurtaç Gürgür'ün rol aldığı oyunun dekor tasarımını Hakan Dündar, giysi tasarımını Ceren Karahan ve ışık tasarımını ise İlhan Orhan yapıyor.

A.A.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız