SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vana Değişti, 14 Saat Su Kesildi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez Paşaköşkü mahallesinde belediyeye ait su deposunda vana değişikliği yapılması nedeniyle, su Yapraklı deposuna akıtılınca fazla suyun tahliyesi ile birlikte şehir merkezinde ana caddelere önemli ölçüde su akışı olurken, bazı mahaller 14 saat susuz kaldı.

Vana değişikliği yapılması gerekince Paşaköşkü mevkiindeki depo'ya su akışı kesildi. Su otomatik olarak Beydağı yapraklı bölgesindeki depoya akmaya başladı. Bir müddet sonra deponun tahliyesinden çıkan su, Milli Egemenlik Caddesi'ni takiben şehir merkezine kadar indi.

Beydağı mahallesindeki vatandaş başta olmak üzere olaya tanık olan herkes merak içinde ne olup bittiğini öğrenmeye çalışırken arıza nedeniyle şehrin muhtelif bölgelerine yaklaşık 14 saat boyunca su verilemedi.

Bu arada, haftalardır yapılan suyu tedbirli kullanalım uyarısı ile cadde sokak taşan su görüntüsü ilginç bir tezatı da beraberinde getirdi.

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI..
İlimizin bazı bölgelerinde 3 Ağustos Çarşamba günü saat 23.00 ile 4 Ağustos Perşembe günü kısmen yaşanan su sıkıntısı nedeniyle Malatya Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından su kesintisi ile ilgili olarak yapılan açıklamada, su kesintisinin Paşaköşkü Su Deposunun tahliye vanasının arızalanması nedeniyle meydana geldiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

“3 Ağustos Çarşamba günü Paşaköşkü içme suyu deposunun Q 500’lük tahliye vanası arızalanmış olup, arızanın giderilmesine yönelik yoğun ve hızlı bir çalışma başlatılmış, belediye teknik ekipleri arızayı 4 Ağustos Perşembe günü saat 04.30’da gidermiştir.

Paşaköşkü Su Deposunun tahliye vanasının tamiri nedeniyle 4 Ağustos Perşembe günü meydana gelen su kesintisinden ilimizin bazı bölgeleri etkilenmiş olup, bazı mahallelere öğleden sonra su verilebilmiştir.

Öte yandan, Paşaköşkü Su Deposunun vanasının tamir edilebilmesi için Yapraklı Su Deposu’nun çıkış vanaları kapatılmış ve bu esnada fazla olan su tahliye deresine verilmiştir. Ancak, tahliye deresi, belediyemiz yetkilileri tarafından defalarca ikaz edilmesine rağmen Yapraklı Su Deposu civarındaki vatandaşlar tarafından doldurularak sebze bahçesi yapıldığı için, tahliye edilen su nedeniyle bu bahçeler de kısmen etkilenmişlerdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız