SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Van'a Takviye Ekipler Gitti

A- A+ PAYLAŞ
Van'da meydana gelen depremin ardından, arama ve kurtarma faaliyetleri için Malatya'dan gönderilen desteğe ilişkin olarak Valilikten bir açıklama yapıldı.
 
Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
"Van ilimizde 23 Ekim Pazar günü meydana gelen deprem sonrası yörede arama, kurtarma faaliyetlerinde bulunmak üzere bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 14 Arama Kurtarma Teknisyeni, 3 Şoför ve 1 Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Müdürü Olmak üzere 18 personel 2 araç ve takviye olarak İl Özel İdaresinden taşıma ve arazi şartlarına elverişli 3 araç ile birlikte toplam 5 araç her türlü arama ve kurtarma malzemesiyle birlikte olay yerine intikal etmek üzere, yine bu ekiplerimizin koordinesinde;
             
MAKUT’ tan ( Meşale Arama Kurtarma Derneği) arama ve kurtarma malzemeleriyle beraber 2 araç ve 8 personel, 
             
İNOSAR (İnönü Üniversitesi  Arama Kurtarma Ekibi) 1 araç ve 8 Personel İtfaiye Müdürlüğümüzden 2 araç 7 personel olmak üzere toplam 10 araç ve 41 personel ile birlikte Van’ın Erciş İlçesine gitmek üzere 23.10.2011 günü saat:18.25 sularında İlimizden hareket edip, bölgeye intikal eden ekiplerimiz şu an Erciş İlçesinde Enkaz Kaldırma ve Kurtarma Çalışmalarına başlamıştır.
            
Deprem bölgesine ayrıca, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3 Tim Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Acil Tıp Uzmanı Başkanlığında 15 Sağlık Personeli ile;             İl Ambulans Servisine bağlı 5 adet 112 ambulansı ve 17 sağlık personeli ile beraber Van İli Erciş İlçesi’ne hareket etmiş ve saat 01.00 itibari itibari ile UMKE ile beraber göreve başlamıştır.
             
Malatya Devlet Hastanesinden Beyin Cerrahisi,Gögüs Cerrahisi,Ortopedi ve Genel cerrahi branşlarında görevli               4 Uzman Hekim Van İl merkezinde görevlendirilmiştir. 
             
Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne ait Kamyonet ile ihtiyaç duyulabilecek Tıbbi Sarf,İlaç ve Cerrahi Malzemeleri de Van İlimize gönderilmiştir.
             
İlimiz Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplam 10 araç ile birlikte  39 personel Van İlinde görev yapmaktadır."
 
GECİKMELİ İNTİKAL
 
Bu arada Malatya'dan Van depreminde arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Van'a giden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibinin, yöneticilerin pazar günü olduğu gerekçesiyle koordinasyon çalışmalarını geç başlatması nedeniyle gecikmeli olarak yola çıkabildiği öğrenildi. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'nden ekibi Van'a götürecek aracın da geç gönderilmesinden sonra ekibin ancak saat 19.00 sularında Malatya'dan Van'a hareket edebildiği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız