SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vancouver 2010'da Türkiye'den 5 Yarışmacı

A- A+ PAYLAŞ

Google'den Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları özel ana sayfa yaparak duyurdu.Kanada’nın Vancouver kentinde düzenlenen 21. Kış Olimpiyatları, bu gece yarısı TSİ 04.00’de gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor. Vancouver 2010′ra Türkiye, oyunlarda 5 sporcu ile temsil edilecek

Google'den Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları özel ana sayfa yaparak duyurdu.

Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları, Kanada’nın Vancouver kentinde TSİ bu gece yarısı başlıyor. Bu yıl 21.’si düzenlenecek oyunlar, 28 Şubat’ta sona erecek. 93 üllkeden 2638 sporcu katılacağı Vancouver 2010, aralarında artistik buz pateni, kayakla atlama, buz hokeyi, bobsleigh ve biatlonun bulunduğu 15 branştaki mücadelelere sahne olacak.
Vancouver’un yanı sıra Whistler ve Richmond bölgeleri de oyunlara ev sahipliği yapacak. 2010 Vancouver, Kanada’nın bugüne kadar düzenlediği 3. olimpiyat olma özelliğini taşıyor.

Vancouver 2010′nun Alt yapı iyileştirmeleri için yapılan harcamaların da dahil olduğu oyunların toplam bütçesinin 6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bunun 600 milyon dolarlık kısmının doğrudan olimpiyatın düzenlenmesiyle ile ilgili kalemlere harcanacağı öngörülürken; Vancouver kenti ve British Columbia eyaletinin oyunlardan yaklaşık 10 milyar dolarlık bir katkı sağlayacağı belirtiliyor.
5 sporcuyla katılıyoruz
Vancouver 2010′da Türkiye, “Parlayan Kalplerle” sloganını taşıyan oyunlarda 5 sporcuyla yarışacak. Artistik buz pateninde Tuğba Karademir, bayanlar kayaklı koşuda Kelime Çetinkaya, Alp disiplininde Tuğba Daşdemir ve Erdinç Türksever, erkekler kayaklı koşuda ise Sabahattin Oğlago da, ülkemiz adına mücadele edecek.

Tuğba’nın hedefi ilk 10
Artistik buz patenindeki temsilcimiz Tuğba Karademir, oyunlardaki hedefinin ilk 10 sporcu arasına girmek olduğunu söyledi. Kanada’da yaşayan milli sporcumuz, 2. vatanı olarak kabul ettiği bu ülkede yarışacak olması nedeniyle heyecanının giderek yükseldiğini ifade etti.

Bayrak? Kelime’de
Vancouver 2010′da Açılış töreninde Türk bayrağını Kelime Çetinkaya taşıyacak. Türkiye’yi 3. defa olimpiyatlarda temsil eden Kelime, 2002 Salt Lake City ve 2006 Torino’da yarışmıştı. Öte yandan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, dün sporcularımızı olimpiyat köyünde ziyaret etti.

En pahalı açılış
Seremoni için ayrılan 40 milyon dolar, açılış töreninin “tarihin en pahalı Kış Olimpiyatları açılış töreni” unvanına sahip olmasını sağladı. Vancouver 2010 Töreni, Pekin 2008 Yaz Oyunları’nın ardından, “tüm zamanların en pahalı ikinci Olimpiyat açılış töreni” olma özelliğini de elde edecek. BC Palace Stadyumu’ndaki tören, kapalı mekanda düzenlenecek ilk Olimpiyat açılış seromonisi olacak.

30 sporcuda doping
Vancouver 2010 Oyunlar başlamadan doping vakaları ortaya çıktı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden (IOC) yapılan açıklamada, Dünya Anti-Doping Ajansı’ndan (WADA)?alınan bilgilere göre 30 sporcunun olimpiyatlara gelmeden önce doping yaptığının tespit edildiğini ve bu sporcuların Vancouver’a gelmelerinin engellendiğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız