SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Van'da 5,6'lık İkinci Facia...

A- A+ PAYLAŞ
 
Yaklaşık iki hafta önce 7.2'lik depremin vurduğu Van'da dün gece 5.6'lık bir deprem meydana geldi. Depremde 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi kurtarıldı.
 
Van'da dün gece saat 21.23'te, merkez üssü Edremit ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Edremit'te yıkıma neden olmayan deprem, Van merkezde 25 binayı yıktı. Bu binalardan 22'sinin boş olduğu açıklanırken, ikisi otel olan 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
 
Deprem sonrasında enkazlardan 23 kişi kurtarılırken, 7 kişi hayatını kaybetti.
 
5.6'lık sarsıntı, Van merkezde, 7.2'lik büyük deprem sonrası boşaltılan bazı kerpiç binalarla, Bayram ve Aslan otellerini yıktı.
 
Yıkılan bina sayısı 25 olarak açıklanırken, bu binalardan 22'sinin boş olduğu; 3 enkazda arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
 
ENKAZ ALTI BELİRSİZ 
Bu çalışmaların odaklandığı enkaz ise Kasım Karabekir Caddesi'ndeki Bayram Otel.
 
Otel sahibi Aslan Bayram NTV'ye konuşurken, Van Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, enkazdan yaralı olarak çıkartılan resepsiyon görevlisinden, sayının 30-35 arasında olduğu bilgisinin alındığını söyledi.
 
Otel binasının altında bir otobüs firmasının bürosunda Malatya ve Diyarbakır otobüs seferleri için servis bekleyen çok sayıda vatandaşın bulunduğu, büroda çalışan 3 kişinin de enkaz altında kaldığı belirtildi.
 
ELEKTRİKLER KESİLDİ 
Van merkezde deprem sonrası elektrikler kesilirken, enkazlarda yoğun gaz kokusu hissedilmesi nedeniyle ekipler çalışmalarını dikkatli şekilde yürütüyor.
 
"ÖLÜ SAYISI 80'İ BULABİLİR" 
Kandilli Rasathanesi Müdürü Doğan Kalafat, NTV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hasarlı binalara girilmemesi gerekiyordu... Bu büyüklükte bir deprem yıkıma ve ölüme neden olmaz. Ancak bize gelen bilgler, ölü sayısının 80'leri bulabileceği şeklinde..."
 
EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ 
İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken, Erciş'te bulunan ekipler de Van merkeze çağrıldı.
 
Bu kapsamda 30'a yakın ambulans ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi aracı Van'a sevk edildi.
 
Arama-kurtarma ekiplerini bölgeye götürmek üzere 5 uçağın hareket edeceği, Muş ve Ağrı'dan arama-kurtarma ve yardım ekiplerinin de bölgeye geçtiği öğrenildi.
 
Ayrıca, Türk Kızılayı Koordinasyon Merkezi'nden Van'a bir tır dolusu battaniye, uyku tulumu ve gıda maddesi gönderilirken, ayrıca 50'ye yakın personel de araçlarla bölgeye hareket etti.
 
OKULLARDAKİ TATİL UZATILDI 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, NTV'ye yaptığı açıklamada, 7.2'lik depremin ardından bayram sonrası açılacağı duyurulan Van'daki okulların 5 Aralık'a kadar tatil olduğunu açıkladı. (Habere git)
 
VAN ÖNCEKİ GÜN DE SALLANMIŞTI 
Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2'lik büyük depremin ardından en büyük sarsıntı 5.5 ile dün yaşanmış, depremde herhangi bir can kaybı olmamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız