SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Van'da Feci Kaza: 11 Ölü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:43:28
Van'da Feci Kaza: 11 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

 Van'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 11 kişinin isimleri belli oldu.

Kaza, Van-Erciş Karayolu'nda bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Çaldıran ilçesinden Van istikametine seyir halinde olan İsmet Ağaç (31) yönetimindeki 65 HC 593 plakalı minibüs ile karşı yönden gelmekte olan Hamdi Tel (36) yönetimindeki 06 DL 2714 plakalı kamyonetin kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Barış Turan, Turan Aladağ (28), Ümit Batmaz (22), Sait Işık (33), Refiye Ceylan (27), Kudret Ceylan (30), Murat Ateş (23), Mehmet Tokmak (17), Muhammet Yalçın Kaya, minibüs sürücüsü İsmet Ağaç (31) ve kamyonet sürücüsü Hamdi Tel (36) kazada hayatını kaybederken, Yıldırım Ataş (24), İhsan Aladağ (26), Semra Kaya (17) Sedat Arslan, Sevda Öztürk, Mehmet Ağaç (25) yaralandı. Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırılırken, araç içerisinde sıkışanlar için bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri, her iki araçta sıkışanları yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu sıkıştıkları yerden kurtardı. Olayı duyan kazazede yakınları, sinir krizleri geçirdi. 

Minibüste bulunanların, Çaldıran ilçesinden ehliyet sınavı için kent merkezine gidenler olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

“VALİLİK KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI”

Van Valiliği kazayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Van-Erciş Karayolu 22. kilometresinde Tuşba İlçesi Göllü Mahallesi mevkiinde, 12 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 09.00 sıralarında çift taraflı, ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Çaldıran ilçesinden Erciş ilçesine sürücü kursu kursiyerlerini taşıyan İ.A. yönetimindeki 65 HC 593 plakalı minibüsün, bölünmüş yolda karşı yönden (Van’dan) gelen H.T. yönetimindeki 06 DL 2741 plakalı kapalı kasa kamyonetle Göllü Mahallesi mevkiinde hatalı şerit değiştirmek sonucu meydana gelen trafik kazasında, araç sürücüleri dâhil toplam 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 6 kişi ise yaralanmıştır” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız