SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Van'da Hain Tuzak: 6 Şehit

0
Güncellendi - 2016-05-25 18:14:39
Van'da Hain Tuzak: 6 Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Van’da biri binbaşı 6 askerin şehit olduğu patlamada yaralanan askerler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edildi.

Van’ın Çaldıran ilçesine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu bölgesinde operasyona çıkan askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu aralarında bir binbaşının da bulunduğu 4 asker şehit olurken, 4 asker ise yaralanmıştı. Yaralı askerlerden 4'ü, helikopterle kaldırıldıkları Van Asker Hastanesi’nden ambulansla Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne sevk edildi. Yaralı askerlerden 2'si daha şehit oldu ve şehit sayısı 6'ya yükseldi.

Bu arada Van Valiliği, Çaldıran ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz Çaldıran ilçesinde 24 Mayıs 2016 günü Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca durdurulan araçların ateşe verildiği bilgisi üzerine olay yerine güvenlik kuvvetlerimiz sevk edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen patlayıcı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmiş, patlamanın etkisiyle 6 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürdürülmektedir” denildi.

Genelkurmay Başkanlığı da, Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt Karayolu'nda PKK’lı teröristlerin önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcılarla yaptığı saldırıda 6 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle:

“24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt Karayolu’nun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR’ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00’de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

VAN’IN ÇALDIRAN İLÇESİNDE PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN DÖŞENEN PATLAYICININ İNFİLAK ETTİRİLMESİ SONUCU ŞEHİT DÜŞEN BİNBAŞI KIVANÇ CESUR’UN MUĞLA’DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ. (BEKİR TOSUN/MUĞLA-İHA)

Bu arada Van'da askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen terör saldırında şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un (yandaki fotoğrafta) Muğla'daki kardeşine şehadet haberi iletildi.

Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla İl Jandarma Komutan Vekili Albay Selahattin Özenli, şehit Binbaşı Cesur'un Muğla'nın Menteşe ilçesi  Menteşe Kooperatifleri'ndeki evine giderek kardeşine şehadet haberini verdi.

Şehitlerden 5'inin de Gaziantep-Nurdağı'lı Astsubay İbrahim Tıraş, Amasya- Merzifon'lu Astsubay Murat Demirci, Nevşehir-Hacıbektaş'lı Uzman Çavuş Emre Türkmen, Bitlis-Ahlatlı Uzman Çavuş Murat Sarıgül,Samsun- Ayvacık'lı Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz oldukları öğrenildi.

Van- iha, Muğla- A.A., malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız