SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Van'da Yağma Başladı...

A- A+ PAYLAŞ
 
Sabahtan beri 12 Tır yağmalandı. Kimsenin görmek istemediği görüntüler ortaya çıkıyor. Bir kırmızı ışıkta üstüne atlanılan yardım kamyonları bir sonraki kırmızı ışığa kadar içi boşaltılıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar bölgede çeteler oluşmaya başladığını söyledi.
 
Van'da istenmeyen görüntüler oluşmaya başladı...
 
Türkiye'nin dörtbir yanından depremzedelere yardım yağıyor. Yardımlar Belediye depolarında toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için kamyonlarla yola çıkıyor.
 
Ancak yolda durdurulan kamyonlar yağmalanmaya başlandı.
 
Güvenlik güçleri herhangi bir çatışma ve istenmeyen görüntüler oluşturmamak için yağmacılara müdahale etmiyor.
 
Vanlıları da yaralayan görüntüler bugün CNN Türk'te canlı olarak yayınlandı.
 
Sabahtan beri çok sayıda yardım kamyonun yağmalandığı belirtiliyor. İhtiyaç sahipleri geceyi açıkta geçirirken yağmacılar yolları kesiyor. Çatlak evlerde çocuklar yiyecek ve battaniye beklerken, yardım malzemesi yüklü  kamyonları yağmalayanlar toplayabildiği kadar malzemeyi toplayıp uzaklaşıyor.
 
Hatta yardım kamyonlarına otomobillerle, kamyonlarla yaklaşıldığı ve içleri doldurulduktan sonra uzaklaşıldığı belirtiliyor.
 
Van'a giden bazı Tır kamyonlarının da girişte yolları kesilip içlerindeki malzemelerin boşaltıldığı da iddialar arasında yeralıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız