SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vandal'lar Aşık Olmuş, Sonra Bunu Yapmış!.

0
Güncellendi - 2016-05-07 01:05:14
'Vandal'lar Aşık Olmuş, Sonra Bunu Yapmış!.
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesindeki tarihi Zengibar Kalesi'ne, kimliği belirsiz kişilerce sprey boyayla yazı yazıldı.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kale kapısının "aşk defteri"ne çevrildiğini söyledi.

Kalenin, Darende'nin en önemli kültürel değeri olduğunu belirten Sözen, şöyle konuştu:

"Tarihi kalenin taş kapısı sprey boyayla yazı ve resimlerle tahrip edildi. Kaleyle ilgili proje geliştirilirken bu şekilde zarar verilmesi çok üzücü. Burası birinci derece SİT alanı. Bu şekilde tahrip edilmesi alenen suç işlemektir, ağır cezaları bulunmaktadır. Güvenlik güçlerimizin ve yetkililerin bunu yapanların bulması için bir an önce araştırma yapmalarını istiyoruz. İnsan sevdiğinin adını tarihi eserlere değil kalplerine yazmalı."

Kaleyi ziyaret eden mahalle sakini Nurettin Ateş de tarihi eserlerin duvarlarının yazı tahtasına çevrilmesine üzüldüklerini belirtti.

A.A.

*VANDAL- VANDALLIK: Vandallık veya akım olarak Vandalizm, bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.

Vandal diye tanımlanan bir kişi; kırma, parçalama, yok etme, kesme, yakıcı madde atma, boya atma yoluyla sonucunu bilerek, kamunun veya bir başkasının sahiplendiği, önemsediği ve değerli bulduğu bir nesneye (örneğin, okul araç-gerecine, müzede sergilenen tarihsel bir yapıta, resim galerisindeki bir tabloya) zarar verir. (Vikipedi)

c8

c7

c9

c91

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • OZAN (7 yıl önce)
    Ben Doğanşehirliyim. Gerçekten böyle bir vahşet olabilir mi? Yere batsın siz de aşkınız da.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet önder ulu (7 yıl önce)
    Bir darendeli olarak bu vandalları kınıyorum. Geçmişine sahip çıkmayan. Kendisine,ailesine,memlekenine ,vatanına, Dine sahip çıkmaz,Atalarımız bu toprakları fetih ettiğinde aceba bu vadalların bu tür şeyleri yapacaklarını bilselerdi hiç fetih etmezlerdi ve bu topraklarda şehit olmazlardı ....! yazık .... Malatya Darendeliler Derneği adına
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (7 yıl önce)
    hersey egitim ama okuldaki anlamayin sadece aile,cevre ,arkadas vs. kisir dongu gibi kotu egitilen cocuk birey baba oldugunda degismeden sorgulamadan cocuguda o sekilde egitiyor. bu yuzden gelisme ileriye yonelik buyume olmuyor ve olmayacakta. yazmak istedigim cok sey var ama uzadikca uzuyor :)
    0
    0
    Yanıtla