SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Var Ama Yok" Sokağı!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:59
A- A+ PAYLAŞ

Eskimalatya'da Alacakapı Mahallesi'nde bulunan Niyazi Mısri Sokağın yolu imardan kaldırılınca, mahallede yaşayan vatandaşlar mağdur oldu. 

Kültür Bakanlığı tarafından surların bulunduğu alanın 'koruma altına' alınmasının ardından Niyazi Mısri Sokak'ta koruma altına alındı ve sokağın yolu imardan kaldırıldı. Eskiden imarda görünen ancak yeni yapılan imarda olmayan yol nedeniyle, sokakta yaşayan vatandaşlar sıkıntıya düştü. Battalgazi Belediyesi'ne defalarca giden ancak sorunlarına çözüm bulamayan vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyor. 

Alacakapı Mahallesi Niyazi Mısri Sokak'ta yaklaşık 10 yıldır ikamet ettiğini kaydeden Mahmut Atmış, "Buraları alırken bize imarlı yol olarak verilmiştir. Oturma ruhsatları verilmiştir. Ama her nedense Battalgazi Belediyesi bu yolu imardan kaldırmış. Doğalgaz için başvuru yaptık. 1.5 yıldır dilekçe verdik belediyeye, bize verilen cevap, sıkıntı yoktur. Doğalgaz firması da Belediyenin imarsız yollarına biz doğalgaz vermiyoruz diyor. Biz imarlı yolu tekrar imarlı hale getirmek için 1.5 yıldır belediyeye gidiyoruz. Ama bizimle ne ilgilenen var ne de konunun muhataptı ortada var. Ben engelli bir vatandaş olmama rağmen, 1,5 yıldır bu konu hakkında koşturuyorum ama kimse bizimle ilgilenmiyor. Biz muhatabımızı arıyoruz. Bu yolun tekrar bize verilmesini istiyoruz. Kültür Bakanlığı burayı çıkarmış diyorlar. Koruma altına almış diyorlar. Sonuçta elimize belgelerimiz var. Oturma ruhsatlarımız var. Biz bu haklarımızı almak istiyoruz" dedi. 

"Yok sayılıyoruz"

Atmış, 10 yıldır Niyazi Mısri Sokak'ta yaşamalarına rağmen şuanda yok sayıldıklarını ifade ederek, "Biz bu mahallede 10 yılın üstünde ikametgah ediyoruz. ama bizi bu mahallede yok sayıyorlar. Yol yok görünüyor. Resmiyette bir yolumuz yoktur. Elimizde yol olduğuna dair belge var. Ama yol yok. biz imarlı evlerimize nasıl gideceğiz. İmarlı evimiz var. Ama yolumuz yoktur. 1.5 yıldır bu konuyla uğraşıyoruz. Battalgazi Belediyesi bize verdiği tek cevap orada yol yoktur. Biz evraklarımızı gösteriyoruz. Cevap veremiyorlar. Yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediler" diye konuştu. 

"Ev aldım ama tapuyu alamıyorum"

Altı ay önce sokak içerisinde ev aldığını kaydeden Musa Bali ise, "Sokağımız imarlı, oturma ruhsatlı bir mahalle. Ben 6 ay önce burada ev aldım. Evin parasını ödedim. Tapuyu alamıyorum. Belediye Başkanlığının bize verecek bir cevabı bile yok. Elimize planlı projeli belgeler var. Götürüyoruz belediyeye belediye bilmiyoruz diyip başından atıyor bizi. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Haklıyken haksız duruma düştük" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız