SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Var Gücümüzle Çalışıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:23
'Var Gücümüzle Çalışıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çeşitli programlara katılmak için Malatya’ya gelen İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yu kabul etti.

Çakır, beraberindeki AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Zehra Taşkesenlioğlu, Yıldız Konal Süslü; İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ilçe teşkilat yöneticileri ile Esenler Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyeti ağırladı. 

Hafta sonunda Dede Korkut Lokantasında düzenlenen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile meclis üyeleri de katıldılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Esenler Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti Malatya’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretten dolayı misafir heyete teşekkür etti.

Başkan Çakır, “Malatya deyince kayısı akla geliyor ama son yıllarda ekonomi ve sanayide önemli gelişmeler yaşanıyor. Büyükşehirle birlikte de daha farklı bir gelişme sürecine girildi. Büyükşehir statüsüyle birlikte, bilindiği gibi il sınırlarının baz alındığı daha sağlıklı planlama imkanlarının doğduğu, kaynakların daha sağlıklı kullanıldığı bir sürece girmiş olduk. Dolayısıyla biz de Malatya’yı bölgemizde bir cazibe merkezi, sorunsuz bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Malatya’nın kalkınması sadece kayısıya endeksli olmamalı. Malatya eğitim noktasında da öne çıkmalı. Üniversitemiz de bu açıdan önemli bir değer katıyor. Özellikle üniversitemizdeki Turgut Özal Tıp Merkezimize ve özel hastanelerin Malatya’daki yoğunluğuna bakınca bölgede sağlıkta da şehrimizin öne çıktığını görüyoruz. Dolayısıyla eğitimde ve sağlıktaki gelişmeler ile OSB’lerin hızlı gelişmesi de Malatya’nın lider il konumuna gelmesinde önemli katkılar sunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise İstanbul’da Malatyalı nüfusun en yoğun yaşadığı yerin Esenler olduğunu belirterek, “Esenlerde yaşayan Malatyalılar’da da en yoğun ilçe Pütürge. Esenler’de Anadolu’nun değişik kentlerinin sembol ilçeleri var. Malatya’dan Pütürge, Kastamonu’dan Devrekani, Giresun’dan Tirebolu, Tokat’tan Reşadiye gibi bazı ilçeler Esenlerde çok sembol bir pozisyondadırlar. Sembol bir pozisyonları olduğu için özellikle iletişim ve hizmet etme anlamında baktığınız zaman; bizim insanlarımız, çocuklarını tatil olur olmaz hemen memleketlerine giden insanlarımız var. Arzu ediyoruz ki biz memleketlerine giden bu insanlara daha çok hizmet edelim. İşte Kastamonu Devrekani’de bir takım şeyler yaptık. Kastamonu Devrekani’de nasıl bazı hizmetler yaptıysak arzu ettik ki Pütürge’ye de aynısını yapalım. Çünkü nihayetinde çok sayıda insanımız buraya gelip yazı burada geçiriyorlar. Hem bir siyasal iletişim hem de hizmet anlamında önemli olur diye düşündük. Onun için de Pütürge’ye gitmeyi arzu ediyorduk. Bugün yarın derken Cenab-ı Allah bugün nasip etti ve geldik. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımızın misafiri olduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Esenler’in İstanbul’un en büyük ilçelerinden bir tanesi olduğuna işaret eden Göksu, şunları kaydetti:

“Îstanbul’da 1 m²ye en fazla insan düşen ilçe Esenler. Yani İstanbul’da 1 kilometre karede yaklaşık 13 bin kişi yaşıyor. Esenler’de ise 1 kilometre de 70 bin kişi yaşıyor. Yapı stokunun en yoğun olduğu, insan popülasyonunun en yüksek olduğu, İstanbul’un tam orta yerinde tam merkezinde bir ilçe ve bu ilçenin de en yoğun nüfusu Malatya’dır. Malatya, Ordu, Giresun diye devam ediyor. Böyle bir ilçede biz hizmet üretmeye çalışıyoruz.

Aynı zamanda Adıyamanlı olduğum için buradan Gölbaşı’na geçip annemi ziyaret edeceğim. Ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu programda emeği geçen MASTÖB Esenler şubesi yönetimine de teşekkür ediyorum.”

MASTÖB Esenler Şube Başkanı Aziz Damar da ev sahipliğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Aynı zamanda buraya kadar geldikleri için Esenler Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya kayısı hediye etti. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da Başkan Çakır’a çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra MASTÖB tarafından günün anısına hazırlanan plaketler verildi.

Tarihi Mekanları Gezdiler

İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve beraberindeki heyet, Malatya merkez ilçe Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanları gezdi. 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve beraberindeki heyet, Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanlara hayran kaldı. Esenler Belediye Başkanı Göksu ve beraberindeki heyete, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediyesi yetkilileri eşlik etti. Ulu Cami ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı başta olmak üzere diğer tarihi mekanları gezen heyet, tarihi eserlerle ilgili bilgiler aldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan son derece memnun kaldıklarını belirterek, “Battalgazi'yi tarif ederken Anadolu’yu anayurt yapan yer diye tarif ediyoruz. Malatya demek, Battalgazi demektir. Malatya adına 1839 yılına kadar tüm işlevler Battalgazi'de gerçekleşmiştir. 9000 yıllık tarihi geçmişi olan yukarı Mezopotamya ve Anadolu’da yerleşik hayatın başladığı yerdir. İlk devlet bürokrasi, ilk muhasebe kayıtları yapılan yer Battalgazi’dir. Aslantepe, 1930’lu yıllarda Fransızların başlattıkları ve 1960’dan sonrada İtalyanların başlattıkları kazıda ilk insanlık tarihinin demir devriminin başladığı yerdir. Battalgazi, 656 yılında Müslüman olmuş bir yer. 700 yıllarda Horasan erenlerinin Emevilerle ve Abbasilerle birlikte Anadolu’nun fetih süreci burada başlamıştır” diyerek, Battalgazi’nin dünya tarihi açısında önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız