SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Var mı Böyle Yağma?!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:51
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, Malatya halkının 30 Mart’ta kullanacağı oyların, kentin 100 yıllık geleceğini belirleyeceğini söyleyerek “Mesuliyetlidir, veballidir. Ciddiyet isteyen sorumluluk isteyen bir iştir. Ama ben Malatyalının gönlündeki vizyonun büyüklüğünü biliyorum. Yeter ki Malatya’nın önüne hedef konsun. Malatya hedefe kilitlenir. Malatya putlaştırılmış ve kutsallaştırılmış zihniyeti yerle bir eder, yıkar” dedi.

“Biz, zihnimizdeki ve nefsimizdeki putları yıka yıka, özgür ve evrensel değerlere bağlı bir medeniyeti oluşturduk” diyen Ahmet Münir Erkal, “Malatya’yı küçük siyasi kalıplara sıkıştıramazsınız. Gücünüz yetmez buna. Malatya’nın üstündeki bu ölü toprağını kaldıracağız.  İstikametli, karalı, erdemli, faziletli çizgiyi hem Malatya’da hem Türkiye’de inşa edeceğiz” diye konuştu.

“Ellerinde proje olmadığı için birilerinin eteğine sığınarak oy istiyorlar”

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, şehir merkezindeki ilk seçim bürosunu Turgut Temelli Caddesi üzerindeki MALET et market yanında açtı. 

Coşkulu bir kalabalığın da katıldığı seçim bürosunun açılışında konuşan SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk Malatya’nın büyükşehir olarak ilk kez sandığa gideceği 30 Mart’ta Malatya’nın değerleri ön plana alınarak, istişare ile belirlenmiş bir belediye başkan adayını mı yoksa kendisine dayatılan bir adayımı seçeceğine karar vereceğini söyledi. 

“Sandığa atılacak oylar, sıradan bir kağıt parçası değildir, aynı zamanda çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğidir” diyen Asiltürk “Bu seçim, birilerinin dayattığı başkan adayını mı yoksa işinin ehli olan liyakat sahibi, Malatya’yı 100 yıl ileriye taşıyacak, Türkiye ve dünyada Malatya’nın adını duyuracak birini mi seçeceğiz, işte bunun kararını verdiğimiz bir seçim olacaktır. Geçmişte kaybedilen yılların telafisini yapma seçimi olacaktır. Bunlar önemli kararlar ve oy verirken buna dikkat etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

“Başbakanı değil belediye başkanını seçeceğiz”

30 Mart’taki seçimlerin Başbakan’ı değil kenti yönetecek belediye başkanını belirleyen bir seçim olduğuna dikkat çeken Asiltürk “Bu yüzden futbol takımı tutar gibi oy kullanmayın. Bu seçim başbakanı belirleme seçimi değil. Belediye başkanı seçimi. Birilerinin elinde bir şey olmadığı için, beceremediği için, önünüze koyacağı bir iş olmadığı için, birilerinin eteğine tutunarak, birilerinin arkasına sığınarak sizden gelip oy isteyecek. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ Münir Bey’in de daha önce belediye başkanlığı yaptığı dönemlerdeki hizmetler göz önünde, mevcut belediye başkanının yaptıkları da göz önünde. Bütün bunları göz önünde bulundurarak oy kullanın” çağrısında bulundu.

Erkal, meydan okudu

Seçim bürosunun açılışında konuşan Ahmet Münir Erkal ise ‘Hodri meydan’ dedi. Gerek halkla buluşmasında gerekse televizyon programlarında isimleri muhatap alarak ucuz siyaset yapmadığını belirten Erkal “Ben zihniyetleri ve sistemleri sorgularım. Yanlış yapan babamda olsa hesaba çekerim. Bu onurlu siyasettir. Bu siyaseti yandaşlar, yalakalar, kapı kulları, modern siyasi köleler, aklını başkalarının cebine koyanlar anlayamazlar. 

Gelin irade koyun, proje koyun, hedef koyun, birilerinin etekleri altına saklanarak siyaset yapmayın. Gelin Malatya halkına, düşüncelerinizi, projelerinizi, iradenizi, zihniyetinizi anlatın. Hodri meydan” dedi.

Büyükşehir Malatya’nın yönetimine talip olacak kişilerin adalet, istişare, ehliyet ve liyakat gibi olmazsa olmaz 3 önemli anlayışı benimsemesi gerektiğine vurgu yapan Erkal şöyle konuştu:

“Bu işe talipseniz, 1 milyon Malatyalının vebalini üzerinize almaya niyetliyseniz, bu 3 esası adam gibi bilecek, adam gibi yönetimde uygulayacaksınız. Taşıma suyla değirmen dönmez. Birileri kulağınıza Ankara’dan üfleyecek, siz burada oynayacaksınız. Var mı böyle yağma? Adil olacaksınız, Malatya’nın kaynaklarını adil bir şekilde Malatya insanına aktaracaksınız. Ama bunu yapabilmek için önce inanmanız gerekiyor.”

“Oylarınız mesuliyettir-vebaldir”

“Kullanacağınız oylar, sadece sizin değil kentin ve kamunun geleceğini de belirleyecektir” sözleriyle seçmenlere seslenen Erkal, şunları söyledi:

“Tercih ve takdir hakkı çok önemli ve değerlidir. Bu bizim bütün inanç değerlerimizde, evrensel değerlerimizde, maddi ve manevi kıymet değerlerimizde vardır. Tercih ve takdir hakkı kullanırken, sadece şahısınızın ve ailenizin geleceğini belirlemezsiniz. Tercih ve takdir hakkı eğer bir şehri ilgilendiriyorsa, o şehrin tüm insanlarının geleceğini belirliyorsunuz demektir. Eğer bir ülkeyi ilgilendiriyorsa, o ülkenin tüm geleceğini belirliyorsunuz demektir. Basit gibi görünür, tek rey gibi görünür ama bunlar birleştiği zaman, bir kentin bir ülkenin geleceği belirlenir. Mesuliyetlidir, veballidir. Ciddiyet isteyen sorumluluk isteyen bir iştir. Size ait bir olay değildir, bir kamu hakkını bir kentin yüz yıllık geleceğini belirlersiniz.

Hatırla gönülle, ricayla minnetle, popülist siyasi yaklaşımlarla bu işler olmaz. Bir yıllık istişare sonucunda, Malatya’nın tüm kesim ve kesitleriyle görüşerek, her siyasi görüşten insanların fikrini alarak bu kararı aldık. Kalbimiz o yüzden çok rahat. İstikametten taviz vermeden, popülizm yapmadan, millete yalan söylemeden, siyasete kalite ve seviye getirerek Malatya’yı Türkiye gündemine oturtacağız. Malatyalı kardeşlerimin gönlündeki vizyonun büyüklüğünü biliyorum. Yeter ki Malatya’nın önüne hedef konsun. Malatya hedefe kilitlenir. Malatya putlaştırılmış ve kutsallaştırılmış zihniyeti yerle bir eder. Biz yüce değerlerimizi tabuları yıka yıka oluşturduk haberiniz olsun. Putları yıka yıka oluşturduk. Nefsimizdeki putları zihnimizdeki putları yıka yıka, özgür, büyük, evrensel değerlere bağlı bir medeniyeti öyle inşa ettik. Malatya’yı küçük siyasi kalıplara sıkıştıramazsınız. Gücünüz yetmez buna. Malatya’nın üstündeki bu ölü toprağını kaldıracağız.  İstikametli, karalı, erdemli, faziletli çizgiyi hem Malatya’da hem Türkiye’de inşa edeceğiz.”

“Modern siyasi köleler onurlu siyaset yapamazlar”

Türkiye’de ancak onurlu siyasetle başarılı hizmetler yapılabileceğinin altını çizen Ahmet Münir Erkal “Küçük siyasi kalıplarla siyaset yapmam. İsimleri muhatap bile almam. Televizyon konuşmalarıma dikkat ediniz. Ben zihniyetleri ve sistemleri sorgularım. Yanlış yapan babamda olsa hesaba çekerim. Bu onurlu siyasettir. Bu siyaseti yandaşlar, yalakalar, kapı kulları, modern siyasi köleler, aklını başkalarının cebine koyanlar anlayamazlar. 

Gelin irade koyun, proje koyun, hedef koyun, birilerinin etekleri altına saklanarak siyaset yapmayın. Gelin Malatya halkına, düşüncelerinizi, projelerinizi, iradenizi, zihniyetinizi anlatın. Hodri meydan. Bunu söylüyoruz biz. Malatyalının gönlündeki düşüncenin bu kadar onurlu ve şerefli olduğunun farkındayız. Onun için ısrarla şunu söyledik: Yeni yönetimin, yönetim anlayışının 3 olmazsa olmazı vardır:

Bunlar Adalettir, istişaredir, ehliyet ve liyakattır. Bu işe talipseniz 1 milyon Malatyalının vebalini üzerinize almaya niyetliyseniz, bu 3 esası adam gibi bilecek adam gibi yönetimde uygulayacaksınız. Taşıma suyla değirmen dönmez. Birileri kulağınıza Ankara’dan üfleyecek siz burada oynayacaksınız. Var mı böyle yağma? Adil olacaksınız, Malatya’nın kaynaklarını adil bir şekilde Malatya insanına aktaracaksınız. Ama bunu yapabilmek için önce inanmanız gerekiyor” dedi.

“Korkaklar eleştiriden kaçar”

Yerel yöneticilerin her fırsatta kentin tüm dinamikleri ile istişare içinde olmasının o yöneticilerin başarısını arttıracağını belirten Erkal konuşmasını şöyle tamamladı:

“İstişare edeceksiniz, danışacaksınız. Sivil toplum örgütleriyle, Malatya halkıyla istişare edeceksiniz. Basınla konuşacaksınız. Tenkit edilmekten korkmayacaksınız. Eğer işi biliyorsanız işinize hakimseniz, kendinizden eminseniz o tenkit size güç verir, size zayıflık vermez. Korkaklar, cahiller, işi bilmeyenler tenkitten kaçar. 

Güney Çevre Yolu, Fuar alanı, Kernek Meydanı, şirketler, Tecde Yolu, Şehir mezarlığı, Hizmet grupları siteleri, köprüler, üst geçitler, esenlik marketler. Orduzu Pınarbaşı Rekreasyon alanı. Şimdi beton yığınına çevrilen Kernek Projesi. Kuzey Çevre Yolu’nu 91’de tescil ettirdim. 42 km uzunluğunda 80 metre genişliğinde. 15 yıl geçti 1 metre açamadılar. 

Siz de gelin, millete ne yaptığınızı anlatın. Samimiyetle milletle istişare edin. Millete doğruları söyleyin, bu millet sizi anlayacaktır. 

Ehliyet ve liyakati ölçü alanlara sesleniyorum. Ben diyorum ki bana oy vermeyin, seçime giderken elinizi vicdanınıza koyun. Büyükşehrin ağırlığını, mesuliyetini, sorumluluğunu ehliyet ve liyakat ölçüsünde kim kaldıracaksa ona oy verin.”

HABER- FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız