SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Var mı Yok mu Belli Değil Ama!.

0
Güncellendi - 2017-11-20 05:46:43
Var mı Yok mu Belli Değil Ama!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da belediye zabıtasının denetim eksikliği nedeniyle çok önemli aksaklıklar yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bir koordinasyon toplantısı yapıldığı bildirildi.

VAR MI YOK MU BELLİ DEĞİL?

Malatya il merkezinde, Büyükşehir'in yanı sıra Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe belediyelerinin ayrı zabıta kadroları bulunmasına rağmen, kent içerisinde "anlaşılamayan" bir nedenle büyük çapta zabıta hizmetleri eksikliğinden kaynaklanan sorun yaşanıyor.

İl merkezinin ana caddeleri ile ara cadde ve sokaklar kaldırım ve araç işgalinden geçilemez hale geldi. Oto park sorununun yaşandığı merkezi bölgelerde kaldırımlara park etmiş araçlar yüzünden vatandaşlar geçemezken, esnaf ve satıcıların da denetimsizlik yüzünden kaldırım işgalleri önemli boyutlara ulaştı. Neredeyse tüm cadde ve sokaklarda, araç sahibi esnaf ve bina sahipleri, ev ve işyerlerinin önlerini duba, seyyar tabela, saksı vs. gibi fiziki engeller koyarak, kendierine adeta özel otopark yerleri oluştururken, buralara diğer vatandaşların araçlarını bırakmasına engel olmaya başladılar.

Diğer birçok zabıta sorumluluğundaki işlerde de denetim eksikliği konusunda ciddi eksikler yaşanıyor.

Malatya'da, daha önce yaklaşık 120 kişi olan zabıta personel kadrosunun, Büyükşehir statüsüyle birlikte 120 Büyükşehir personeli, 60'ar da Battalgazi ve Yeşilyurt personeli olmak üzere iki katına çıkarken, zabıta denetim etkinliğinde bunun yansıması olmadığı gibi, eskisinden de sıkıntılı hale geldiği gözlendi.

ZABITA KOORDİNASYON TOPLANTISI..

Zabıta hizmetleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıya ilişkin Büyükşehir Belediyesi Bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından ilçe belediyeleri zabıtalarına yönelik bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

17 Kasım Cuma günü Fırat Toplantı Salonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir başkanlığında yapılan toplantıya; Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye zabıta yetkilileri katıldı.

Koordinasyon toplantısı sırasında ön bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Nurhan Demir, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek için zaman zaman koordinasyon toplantısı yaptıklarını belirterek, yeni çıkan 6360 sayılı kanun ile ilgili özet bilgiler verdi.

Herkesin sorumluluğu üzerinden atması yerine sorumluluğu alması gerektiğini kaydeden Demir, sahada en çok sorunu zabıta personelinin yaşadığını belirterek, bunun önüne geçilmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Koordinasyon toplantısında ilçe belediyeleri zabıta yetkilileri yaşanan sorunları anlatarak, önerilerde bulundular."

malatyahaber.com- Bülten

FOTO: Zabıta Koordinasyon toplantısından..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • cumali (6 yıl önce)
    ZABITA NEDİR BİLİYORMUSUN EY BELEDİYE HALKIN ŞEHİR İÇİNDE HUZUR VE İSTİKRARINI SAĞLAMAKTIR. ŞİMDİ BU YAZIYI OKUDUĞUNUZ ZAMAN EY YETKİLİLER PAŞAKÖŞKÜ'NDE BULUNAN MARKET KALDIRIMI ADETA İŞGAL ETMİŞ . HEMEN ONUN KARŞISI MANAV ADETA KALDIRMI İŞGAL ETMİŞ YA SİZ DÜKKAN VEYA MANAVMI ÇALIŞTIRIYORSUNUZ YOKSA KALDIRIMDA İŞPORTACILIKMI YAPIYORSUNUZ. DUR DİYEN VARMI YOK DİYEMEZLER NEDEN DAYILARINA SORSUNLAR...................................:
    0
    0
    Yanıtla
  • eki (6 yıl önce)
    makam araçları var nasıl olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Yorumlara baktimda unutulan yerler arasında caddelere kurulan ve adeta o caddede oturanlar için işkenceye dönen pazarlar var..o pazarcilar o sokaklari kaldirimlari çöp konteynirlarini evlerin pencere demirlerini kendi maliymis gibi kullaniyorlar..ortada hic zabıta göremezsiniz..zaten çoğu zabıta memuru onlarla işbirliği içinde..böyle olunca görmüyorlar duymuyorlar ve bilmiyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    çarşıdaki kaldırımlar sanki vatandaşlar için değilse esnaflar için yapılmış buda yetmiyor gibi araba park yapmayan diye her esnaf kafasına göre bir şey koyuyor ama zabıta bunlara ceza yazmıyor ne hikmetse bir se yar satıcı ve simitçi olursa göz açtırmıyor esnafın sırtı var elarabaci se yar satıcı gibi garibanların kimsesibyok bu nasıl adalet 2 ci olay otobüsler ceplere girmiyor onların sucuda yok araç park yeri olmuş ama ilimizde zabıta uok malesef eskide olsa esnaflar zabıta da korkardı çürük çarık sebze meyve satamazdı bayat gıda satamazdı bir ciddiyet var ama malesef şimdi saldım çayıra mevlam kayıra diye gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Bu da habermi ? Belliki belediye arpanızı kesmiş bu daha çok bir köşe yazısı gibi olmuş adamlar toplantı yapmış konu belli degil üzerine siz yorum yapmışsınız olmadı yakışmadı bu siteye taraflı haber
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankara44 (6 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Valllaha zabıta 1000 mi2000 mi bilmem halk seçti o seçen halk çalışanı şikayet eder zaten zabıta iş mi yapabilir ceza yazacak olsan ya Ahmet abilerini ya selahattin abilerini yada hacı uğur abileri ni arıyor ee kim nasıl çalışacak ???? Kısacası halk çalışmayı engelliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (6 yıl önce)
    Google Earth ta bile belli Fakat Malatya belediyesi göremiyor...Temellinin köşesi kaldırım yok. Ekonomik market komple işgal etmiş..Telefon ediyosun Malatya belediyesi göremiyor...Adamlar sabit tezgah yapmış artık içeri bile almıyorlar...Adamlarda haklı niye boşuna kira versinler böyle .....belediye varken..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    mimarsinan cad birçok dukkan bomboş herseyleri kaldirimda hatta bimin karsinda kaldirim yok manav olmus ora.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tudors (6 yıl önce)
    Kaldırımlar esnafın ve arabaların işgali altında ve parklar ise işletme sahiplerinin işgali altında bunlara kimse dur demiyecekmi acaba bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    dilencilerden geçilmiyor.sanayi sitesi bunların meskeni olmuş.özellikle 3-5 yaşındaki çocukları sürü halinde dilendiriyorlar.bir tane zabıta sanayiye uğramaz.telefonla kaç defa bildirilmesine rağmen ,ara sokakda mı yoksa anayoldalar mı ,diye sormalar ,ordan oraya tel bağlamalar,yok büyükşehir,yeşilyurt bakacak deniyor.çocuklar çıplak ayak dilendirmeye devam.profesyonel dilencileri hiç saymıyorum.şehir dışından malatya ya gelenler .bir tren dolusu,
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (6 yıl önce)
    Palular zabıtalık yaptırmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (6 yıl önce)
    Belediye mi var ki Zabıta olsun ??? Her köşe başında bir mısırcı veya kestaneci.Eski hal ve balıkçı pazarında esnafları yolun ortasına kadar kasa dizmiş yürüyecek yer yok vatandaş için.Pasaj veya han girişlerinde saçma sapan fotokopi çekim yeri yok efendim kaçak sigara satanlar.İnsanlara balık vermeyin,tutmayı öğretin ...EMLAK,TABELA VE İŞ YERİ RUHSATI parası almayı bildiğiniz gibi bunları da bilin lütfen. Birbirinden değerli BELEDİYE BAŞKANLARI makam araçlarınız dan biraz inin ve size emanet olan bu güzel şehrin sorunlarını görün....
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (6 yıl önce)
    Haberdeki tespitlere katiliyorum, ilimizde zabita hizmetlerinde her alanda ciddi/buyuk bir bosluk var , belediyeler gorev ve sorumluluklarini mutlaka mutlaka yerine getirmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    Tiplere bakıyorum da aman banane ne haliniz varsa görün çokta tın derlermiş gibi tipleri var beyefendilerin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerif Dereli (6 yıl önce)
    Küçük esnafın, gariban seyyarcıların tepesine çökesiniz başka ne yapıyorsunuzki. Yan Gel Yat Osman...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (6 yıl önce)
    Neden? çünkü hepsi yan gelip yatıyolar.o kadar çoklarki şehir in değişik yerlerinde özel malikeneler yapılmış bu zabıta efendiler e oralarda çay demleyip yemekler yapıp mesailerini? tamamlıyolar.Malatyada 1000 e yakın zabıta ordusu var.bilmeyenler bilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilip Bilmeden yazıp duruyorsunuz. Ağzı olan konuşuyor işte. Müsait bir zamanda Belediyeye git de malatyada kaç zabıta var gör. Kalede 1 zabıta var. battalgazide 30 zabıta var, öyle atıp tut. büyükşehirde 140 , yeşilyurtta ise 54
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (6 yıl önce)
    Bu insanlar neden surat asmış bilen var mı?
    0
    0
    Yanıtla