SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Varlığı Bizim Güvenliğimiz İçin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:18:18
A- A+ PAYLAŞ
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği hortum faciasına değinerek, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Polis Teşkilatı hakkında verdiği önergeye de değinen Milletvekili Şahin, TBMM'de yaptığı konuşma şöyle : 
 
 "Değerli arkadaşlar, polis teşkilatımız elbette, bilindiği gibi, bugüne kadar, ülkemizin bütünlüğü için cansiparane bir şekilde hayatlarını ortaya koyarak mücadele etmiş oldukları bu ülke sathının her toprağında bizim can ve mal güvenliğimiz için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, gecelerini gündüzlerine katarak, organize suç örgütleriyle olan mücadelelerinde terör örgütlerine ve karşılarına çıkan yasa dışı her türlü şiddete karşı, hukuk ve yasalar çerçevesinde görevlerini yapmaktalar. Özellikle onların varlığı bizim güvenliğimiz için. Elbette ki yataklarımızda rahat bir şekilde yatabiliyorsak onların varlığına borçluyuz.
 
Özellikle bugün kutlanmakta olan 167’nci yıllarını saygıyla kutlarken, hayatlarını kaybeden yüce şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunarken, hâlâ görevlerini ifa etmekte olan bütün polislerimize, emniyet teşkilatlarımıza da sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.
 
Özellikle Ak Parti iktidarları döneminde, bir bir karşımıza çıkan her kurumla alakalı ciddi sıkıntıları, bugüne kadar, devrim niteliğinde çalışmalarla, tabiri caizse dünün yanlışlarını reset’leyerek, her alanda olduğu gibi polis teşkilatımızın da karşılaşmış olduğu sorunların ikame edilmesi için onların lehine yapılan bütün çalışmalar, bu son on yıla geldiğimizde, gerek iletişim noktasında, vatandaşlarımızla polislerimizin barışık olması noktasında, sokağa çıktığımızda belki gençlerimizin, evlatlarımızın, çocuklarımızın polisi gördüklerinde sanki her an şiddete maruz kalacakmış gibi bir anlayışı enjekte etmeye, dikte etmeye çalışan bir anlayıştan artık bugün polisle barışık, polisle kucaklaşan bir anlayışın hâkim olduğuna şahit olmaktayız.
 
Elbette ki bunların sosyoekonomik ve psikolojik noktada çalışma şartlarının iyileştirilmesi noktasında düne göre bugün Akparti iktidarları döneminde yapılanlar da yine takdire şayan çalışmalardır. Elbette ki her kurumda olduğu gibi bu kurumumuzda da yer yer sıkıntılar karşımıza çıkacaktır. Hayat var oldukça sorunlarla mücadele etmek, tabii ki her insanın olduğu gibi, bizim de asli görevimizdir ama biz hiçbir zaman için yalnız bir günde polislerimizi anlayan, diğer günlerde taşlayanlardan da olmadık. Sokağa çıktığımızda onlara karşı yapılan kutlamalarda alınan tavırları yüce halkımız çok daha iyi bilmekte. Onun için bunlar bizim gerçekten göz bebeğimiz, her an için onların yanındayız, elimizden geldiğince de onlarla alakalı yapılacak olan çalışmaları, bugüne kadar yaptığımız gibi, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.
 
Özellikle bugün orman çiftçimizin, orman köylümüzün yıllardır sabırla beklemiş olduğu 2/B yasasının bir an önce yürürlüğe girmesi için, bu yasal düzenlemenin bir an önce Genel Kurula inmesi noktasında beklenen sıkışıklıktan dolayı bu önergeye katılmıyoruz. Asli işimiz olan bu yasal düzenlemelerin bir an önce tekrar yerini bulması için gereken çalışmayı, gayreti göstereceğimizi ümit ediyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız