SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vasatlıktan Hoşnut Olmuyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:11:26
'Vasatlıktan Hoşnut Olmuyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumu" düzenlendi. 

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından İnönü üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Fredrich Alexander Universitat - Erlangen - Nunberg iş birliği ile Ramada Plaza Malatya Altın Kayısı otelinde düzenlenen Uluslararası Sağlık Hukuku Sempozyumuna, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, adliye ve sağlık kuruluşu yetkili ve ilgilileri katıldı.

Sempozyumun açış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, “Halkımızın ve insanlarımızın bedensel, ruhsal ve sosyal iyilik haline hizmet eden sağlık ve hukuk gibi çok önemli iki kavramın ve alanın mensuplarını bir araya getirdiğimiz bu organizasyonda sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Sağlık hizmetinin insan onuruna ve haklarına uygun olarak verilmesini gözeten sağlık hukukunda biz sağlıkçıların öğrenmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyoruz. Aynı şekilde yargı ve hukuk mensuplarımızın da sağlık alanının kendine has koşullarını ve zorluklarını bilerek görev yapmaları ve karar vermeleri, sağlık çalışanlarının mesleklerini güven içinde yapmalarına katkı sağlayacaktır. Çünkü sağlık hizmeti hukuk içinde ve tıbbi gereklere uygun verilmesi gereken bir hizmet olduğu kadar güven içinde ve korkmadan verilmesi gereken bir hizmettir. Bu açıdan baktığımızda sağlık hukukunu, sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hasta ile sorun yaşadığında devreye giren bir alan olarak görmemekteyiz. Bize göre sağlık hukuku, sağlık çalışanlarının sorumluluklarının ve haklarının farkında olarak güven içinde hizmet vermelerini; hastaların da kendi sorumluluk ve haklarının farkında olarak güven içinde hizmet almalarını sağlayan bir alan olarak görmekteyiz. Sağlık çalışanlarının sağlık hukuku alanındaki eksikliklerini gidermelerinde hizmet içi eğitimler ve bu gibi organizasyonlar önemlidir. Ancak bundan sonrası için bu konunun lisans ve yüksek lisans eğitimlerinde yer almasının gerekli olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kemal Şenocak ise, bir işte mükemmeliyete ulaşmanın önemini dile getirip, “Vasatlıktan hoşnut olmuyoruz. Çünkü vasat olmak, dibe de yakın olduğu için biz zirveye yakın olanı tercih ederiz. Türk hukuku ve sağlık alanındaki hukuki sorunları asgariye indirmek, hekimler ile hukukçular arasındaki sorunları asgariye indirmek için böyle bir sempozyum organize edildi. Yeni uygulamalar hakkında ve görüş alış verişinde bulunmak için böyle bir sempozyum düzenlendi” dedi.

Açış konuşmalarından sonra konu uzmanları Türk hukuku ve sağlık alanındaki ilişkileri konularında tebliğler sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız