SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatan Partisi Adaylarını Tanıttı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:42:33
Vatan Partisi Adaylarını Tanıttı
A- A+ PAYLAŞ

Genel Başkanlığını Doğu Perinçek'in yaptığı Vatan Partisi, Malatya Milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Tanıtıma ilişkin bülten şöyle:

"Vatan Partisi Malatya'da milletvekili adaylarını tanıttı. İlk sırada yer alan gençlik lideri, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) kurucu başkanı Adnan Türkkan, “AKP iktidarı komşularımıza TIR'larla bomba ihraç etti, biz kayısı ihraç edeceğiz” dedi. 

21 Nisan Salı günü Malatya'da yapılan tanıtım toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ile partililer ve Malatyalılar katıldı. Tanıtım toplantısında partisinin programını anlatan Adnan Türkkan, AKP  iktidarı döneminde bozulan ekonomiye dikkat çekti ve “Suriye'yle, Irak'la ve İran'la bölgesel barış için hemen görüşülmesi lazım. Türkiye Suriye ile savaştırmak için türlü türlü komplolar kurdular. Ancak Ulusal Kanal'ın ve Vatan Partisi'nin de mücadelesiyle bu komplolar boşa çıkarıldı. Suriye'ye, Irak'a terörist değil, tırlarla bomba değil kayısı ihraç edeceğiz, kayısı!” dedi. Türkkan, Vatan Partisi'nin sıradan bir parti olmadığının altını çizdi ve “Vatan Partisi, adı üstünde Vatan'da birleşenlerin partisi. Soma'daki faciadan sağ kurtulan Maden Emekçisi Sefa Köken ile, Değerli Bakanımız Yaşar Okuyan’ın, Apo'yu sorgulayan Hasan Atilla Uğur ile güzel Türkçemizin güzel söyleyicisi Mehrape Çelik’in, basının dik başakları Hulki Cevizoğlu’nun, Ümit Zilelinin partisidir.” diye konuştu. 

BÖLÜNMEYE KARŞI BİRLEŞME 

Türkkan'dan sonra konuşan İl Başkanı Arif Doğan, Malatya Yeşilyurtlu Ali Özbay'ın 300 lira kirasını ödeyemediği için Valilik önünde kendini yaktığını hatırlattı ve halkın ekonomik olarak nasıl bir çıkmaza girdiğine örnek gösterdi. Doğan, Vatan Partisi iktidarında çiftçinin ve üreticinin zorluklarına son vereceklerini dile getirdi.

Diğer 6 adayın kendini tanıttığı toplantıda konuşan Yaşar Okuyan ise, neden Vatan Partisi'ne katıldığını anlattı. Vatan tehlikede olduğu için bölücülüğe karşı vatanın birliği için partiye katıldığını ifade eden Okuyan, tehlikenin sadece AKP olmadığını, CHP, MHP ve HDP'nin de Türkiye'yi bölme politikalarına katkı sağladığını belirtti. Seçimlerden sonra “yeni anayasa”nın gündeme geleceğini vurgulayan Okuyan, “AKP değil 250 milletvekili 550 milletvekili çıkarsa da içinde Türk milleti ve Atatürk olmayan bir anayasayı yaptırmayız” dedi. Vatan Partisi'nde bir kurtuluş savaşı verdiklerini söyleyerek cumhuriyet ve vatan kaygısı taşıyan her Malatyalıyı Vatan Partisine oy vermeye davet etti. 

ADAYLAR..

VATAN PARTİSİ Malatya 1.sıra milletvekili adayı Adnan Türkkan 

1983 yılında Malatya'nın Arguvan ilçesinde doğan Adnan Türkkan ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı, sonra liseyi Tekirdağ'da, Üniversiteyi Ankara'da bitirdi.

Üniversite yıllarından itibaren toplumsal mücadelenin içinde yer alan Türkkan 2001-2003 yıllarında Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi Gençlik Kolu Başkanlığı, 2004-2006  yıllarında Atatürkçü Düşünce Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2006 yılında Türkiye’nin anti-emperyalist en büyük gençlik örgütü Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) Kurucu Genel Başkanı oldu.  Uzun yıllar TGB'de yöneticilik yapan Türkkan 2011 yılında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni oldu. Ergenekon-Balyoz gibi tertip davalar döneminde ve büyük Gezi Direnişi döneminde Ulusal Kanal'ın başında görev yaparak medyada gerçeklerin savunucusu oldu. Öte yandan Suriye'de kanlı olayların başlamasından sonra Cumhurbaşkanı Beşar Esad'la röportajı gerçekleştiren ilk televizyoncu oldu. Bölgede barışın tesisi için yoğun çalışmalar yürüttü. Tüm bu çalışmalar sürerken 2013 yılı 5 Ağustos'unda Silivri'de görülen ve kamuoyunda "Ergenekon" adı verilen kumpas davalarda hakkında "10,5 yıl hapis cezası ve yakalama" kararı çıkarıldı. O sırada yurt dışında bulunan Türkkan yaklaşık 1 yıl sürgünde yaşamak durumunda kaldı ve o dönemde Ulusal Kanal Avrupa Temsilciliğini yürüttü. Halen Ulusal Kanal Program Müdürlüğü yürüten Türkkan bir yandan İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

VATAN PARTİSİ Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Işıkgil

1940 Akçadağ doğumlu olan Abdullah Işıkgil ilkokulu ve öğretmen okulunu aynı ilçede tamamlayarak 1983 yılında da Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi eğitim yüksekokulundan mezun olmuştur. Malatya merkezi ve ilçeleri ile köylerinde öğretmen ve idareciliklerinden sonra 1986 da öğretmen ortaklığına dayalı özel bir dershanenin kurucu müdürlüğünü 2003 yılına kadar sürdürmüştür. 44 yıllık meslek yaşamı içerisinde Abdullah Işıkgil; Halk eğitimi, Toplum kalkınmasına yönelik kurslara, başarıyla bu kursları tamamlamış olup iki tane mesleki eseri yayınlanmıştır. Ülkemizin geçmişinde önemli bir yeri olan TÖBDER-TÖS gibi öğretmen kuruluşlarında yöneticilik ve danışma kurul üyeliklerinde bulunmuştur.

1986 yılında emekliye ayrılan Abdullah Işıkgil, siyasi yaşamına SHP İl Disiplin Kurulu Başkanlığı ile başlamış; 1994-1999 yılları arasında da ilimiz Belediye meclis üyeliği ile sürdürmüş ve halen VATAN PARTİSİ saflarında mücadelesine devam etmekte olan Abdullah Işıkgil Malatya 2.sıra milletvekili adayı olarak huzurunuza çıkmış bulunmaktadır.

VATAN PARTİSİ Malatya 3. Sıra Milletvekili Adayı Melek Doğan

1975 Sivas İmranlı doğumlu Melek Doğan, ilkoulu İmranlı'da tamamladıktan sonra eğitimini Ankara ve İstanbul'da sürdürdü. Lise yıllarından itibaren toplumsal mücadele içinde yer alan Doğan, 1994'te İşçi Partisi'ne üye oldu. Özellikle kadın mücadelesi içinde önder roller üstlenen Doğan, Öncü Kadın Genel Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı. Malatya Cumhuriyet Kadınları Derneği yönetim kurulu üyesi de olan Doğan, evli ve 3 çocuk annesidir.

VATAN PARTİSİ Malatya 4. Sıra Milletvekili Adayı Osman Özbey

1944 yılında Malatya Hekimhanda doğdu. 1962 yılında kara kuvvetleri piyade atış okulundan piyade astsubay olarak mezun oldu.Kara kuvvetlerinin çeşitli birliklerinde görev yaptı.1983 yılında emekli oldu.2005-2006 ve 2010-2011 yıllarında İşçi Partisi Malatya il başkanı olarak görev yaptı.2005-2006 yıllarında Talat paşa komitesi Malatya temsilciliği yaptı ve Berlin yürüyüşüne katıldı.2007 genel seçimlerinde İşçi partisi Diyarbakır mmilletvekili adayı oldu. Lisanslı olarak kara güçlerinde voleybol oynadı.Üç çocuk babası. Hekimhan Güzelyurt’ta ikamet etmekte .

VATAN PARTİSİ Malatya 5. Sıra Milletvekili Adayı Şerif Yiğit 

1949 yılında Gaziantep ili Fevzipaşa ilçesinde doğdu.İlk ve orta öğretimini Malatya’da tamamladı.Yükseköğrenimini Elazığ Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü 1975 yılında bitirerek tamamladı. DSİ’de 1979 yılında Makine mühendisi olarak göreve başladı.2002 yılına kadar dsi ‘de çeşitli bölümlerde görev yaptı ve emekli oldu.Halen inşaat kontrollük hizmetlerinde çalışmakta  Evli ve iki çocuk babası. Orta seviye İngilizce biliyor.

VATAN PARTİSİ Malatya 6. Sıra Milletvekili Adayı Kenan Gürkan

1954'te Malatya Merkez'de doğdu. Dönemin meşhur ciğercisi “Ciğerci Albay” olarak bilinen Ali Gürkan'ın oğlu olan Kenan Gürkan Gazi ilkokulu ardından da Atatürk Ortaokulu'nda eğitim gördü. İlk gençliği çalışmak için gittiği İstanbul Kasımpaşa'da geçti. Sonra 11 yıl boyunca gemilerde çalıştı. Çeşitli fabrikalarda çalışan Gürkan, 2012 yılında emekli oldu. Gülhan Gürkan'la evli ve iki çocuk babasıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız