SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatan Sağolsun"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:13:18
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Tercan, memleketi Malatya'ya toprağa verildi. Anne Yeter Tercan, şehit oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken ‘vatan sağ olsun’ dedi. 

Diyarbakır Asker Hastanesi'nin bahçesinde düzenlenen törenin ardından Malatya'ya getirilen Tercan'ın naaşı askeri helikopterle Kuluncak ilçesine bağlı Aşağı Selimli Mahallesi Çayırlı mevkiinde askerler tarafından oluşturulan alana iniş yaptı. 

Tercan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi askerler tarafından alanda oluşturulan katafalkta konuldu. Alanda bulunan şehidin annesi Yeter, abileri Ali ve Hasan Tercan tabuta sarılarak ağıt yakıp, gözyaşı döktü.

Dev Türk bayrağıyla cenaze namazının kılınacağı alana gelen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Beytullahlahlara uzanan eller kırılsın", "Vatan sana canım feda" sloganlarını attılar. 

Daha sonra Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından cenaze namazı kıldırıldı. 

Cenaze törenine Vali Süleyman Kamçı, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile çok sayıda asker ve polis yetkilinin yanı sıra, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali için kente gelen ünlü sinema sanatçısı Serdar Gökhan ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Tercan'ın cenazesi helallik alınmak üzere Aşağı Selimli Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Uzun süre gözyaşı döken şehidin annesi Yeter Tercan, oğlunun fotoğrafına sarıldı. Burada helallik alınmasının ardından Tercan'ın cenazesi, mahalle mezarlığına defnedildi.

AĞBABA’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, terör saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı uzman çavuş Beytullah Tercan için taziye mesajı yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mesajında; “Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde terör saldırısı sonucu Malatyalı bir gencimizin daha şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Türkiye hergün şehit haberleriyle üzülmeyi hak etmiyor. Ülkemiz terör belasından bir an önce kurtulmalı, ocaklara ateşler düşmesinin önüne geçilmelidir. Şehit düşen hemşerim Beytullah Tercan’a  Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız