SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatana İhanetle Eş Değer.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:21:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Kanal A’da canlı yayınlanan, Özlem Özcan’ın sunduğu Sosyal Bilgiler Programına konuk oldu. Ülke gündemine ilişkin soruları yanıtlayan, bu arada Malatya ile ilgili de değerlendirmeler yapan Öz, 'paralel yapı' ile ilgili bir soruya da "Paralel yapı tarafından yapılanlar kesinlikle vatana ihanetle eşdeğerdir."dedi.

 

AKP’nin 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı nedeniyle Afyon’da bulunan Öz, buradan gerçekleştirilen programda, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AKP’nin istişareye önem verdiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Öz, "Yakın dönemde Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin ortak adayı olarak seçilmiş ve Çankaya’ya çıkmıştı, Sayın Davutoğlu da yine yapılan istişareler neticesinde tüm delegelerin desteğiyle ortak adayımız olarak Genel Başkan seçilmiş ve akabinde Başbakanımız olarak atanmıştır. Genel Başkan olarak halk Sayın Davutoğlu’na güveniyor. Halk ilk defa AK Parti ile ciddi bir iktidara kavuştu."dedi.

MALATYA ÖRNEK BİR ŞEHİR

Malatya’nın ne ifade ettiği, şehirde ne gibi gelişmeler olduğu konusunda da sorular yöneltilen programda Öz, Malatya’ya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Malatya’da rahmetli Özal ile başlayan atılımlar oldu ama AK Parti iktidarı döneminde gerek alt yapı çalışması, gerek sağlık alanı, gerekse üniversitedeki büyüme her alanda ciddi bir gelişme söz konusu. Ama Malatya’yı diğer bir çok ilden ayıran bir özellik var. Malatya milli birlik ve kardeşlik duygularını en ileri seviyede yaşayan bir ilimiz. Hamdolsun Malatya’da her etnik dini yapıya mensup vatandaşlarımız yaşamakta ama bu bizim farklılıklarımız kesinlikle bir kavga dövüş sebebi değil. Bunlar hepsi bizim zenginliğimiz. Malatya tam bir huzur ve kardeşlik şehri. İnşallah çözüm süreci gerçekleştiğinde doğu ve güneydoğunun tüm illeri aynen Malatya gibi olacak diyorum. Bu açıdan Malatya o illerimize bir örnek, ülkemize örnek bir il. Bu açıdan ben Malatya’daki tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Çünkü Malatya’nın huzurunu hep birlikte kolluyor, koruyoruz. Malatya çok farklı bir şehir Kayısı ile bilinir ama neden kayısı çünkü Malatya dünyada tüketilen kuru kayısının yaklaşık %85’ini üretiyor. Bundan dolayı kayısı diyarı olarak anılıyor. Ama son zamanlarda organize sanayi de her türlü yatırımın yapıldığı önemli bir merkez haline geldi. Ben bu vesileyle yatırım yapmak isteyen tüm girişimcileri Malatya’ya davet ediyorum. Eğer organize bölgede yatırım yapmayı düşünüyorlarsa biz kendilerine tüm yöneticilerimizle her türlü imkanı seferber edeceğimizi beyan ediyoruz. Üniversitemiz hakeza 40 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla her alanda önemli bir büyüme kat etti. Bir karaciğer nakli enstitümüz var. Sadece içeriden değil, Ortadoğu ülkelerinden insanlar karaciğer nakli yaptırmak için Malatya’ya geliyorlar. Dolayısıyla Malatya bir kültür şehri, bir çok tarihi eserimiz var. Hem doğa olarak yeşilliği, hem insanlarının misafirperverliği anlamından gezilmeye görülmeye değer bir ilimiz. Herkesi gezmeye görmeye davet ediyoruz. Siyaset adamları noktasında da Malatya’mız bilinen bir şehirdir. Rahmetli İsmet İnönü Malatyalıdır. Rahmetli 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal Malatyalıdır. Fazilet Partisi'nin son Genel Başkanı Recai Kutan Malatyalıdır. Malatya’mız bu açıdan ciddi manada devlet adamı yetiştirmiştir.”

EN ÇOK ZİYARETÇİSİ GELEN BENDİM!

TBMM’nin günlük ziyaretçilerine ilişkin soruya ise Öz, şu yanıtı verdi:

"Artık teknoloji gelişti, vatandaşımız 24 saat istediği şekilde taleplerini iletebiliyorlar. Fakat bunun haricinde seçmenlerimiz, 81 ilimizden gelen seçmenimiz, taleplerini iletmek için meclisi ziyaret ediyorlar. Mecliste Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı da bana bağlı olduğu için söylüyorum bazen 6-8 bin kişinin ziyaret ettiği günler oluyor. Milletin meclisine milletin gelmesinden tabii bir şey yoktur. Ama bizim arzumuz şu, milletin sorunlarının yerinde çözülmesi. Ziyaret için meclise gelmesi onları ağırlamamız, yemek ikram etmemiz bizim için bir iftihar vesilesi oluyor ama önemli olan sorunlar çözülmüş bir şekilde gezme, görme amaçlı gelinmesi daha tabiidir. Bu dönem bakmadım ama geçmiş dönem en çok ziyaretçisi gelen milletvekili bendim. Bu dönem de ilk sıralarda olduğumuzu tahmin ediyorum. Bu konuda da iftihar ediyorum, inşallah bizi seçen milletimize laik oluruz, dertlerine çözüm bulma noktasında gayret sarf ederiz. Çünkü bizler milletin emanetini taşıyoruz. Bize bu görevi nasip eden rabbimizin rızasını seçmenimizin de duasını alacak işlerle vaktimizi geçirmeye devam ediyoruz. Başta Malatya’mız olarak ülkemizin sorunları için gayret vermeye çalıştık.”

CHP İKTİDARA TALİP DEĞİL!

Genel konulara ilişkin soruları da yanıtlayan  Öz, meclisin daha verimli çalışması için iç tüzüğün değişmesi gerektiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Ne yazık ki; muhalefetin bu konudaki tavrı farklı, hatta şöyle bir şey var. Muhalefet bu konuya tepki koyuyor sanki ilelebet iktidara gelmeyecekmiş gibi hareket ediyor. Bugün biz iktidarız, bakın 7,8 ay sonra tekrar seçim var, milletin önüne tekrar gideceğiz belki siz iktidar olursunuz. Bir siyasi parti iktidara talip değilse, ilk yaklaşan seçimde iktidara gelmeyi düşünmüyorsa, onu bu halkın sorgulaması lazım. Bakın seçim var, gelin iç tüzüğü değiştirelim, şöyle bir madde koyalım, 25. dönemden itibaren uygulanmak üzere diyelim. Tavırları baştan iktidara talip olmadıklarının göstergesi. Neymiş iktidara fazla söz hakkı veriliyormuş. Hayır, bugün biziz belki yarın siz iktidar olursunuz. Ama iktidar niçin vardır? Başta bu milletin taleplerini yerine getirmek için vardır. Sen iktidara engel olmuyorsun, milletin talep ettiği yasal düzenlemeleri geciktirerek veya yaptırmayarak millete engel oluyorsun. Dolayısıyla zararı bu milletin ta kendisi çekiyor. İç tüzükle ilgili şöyle bir gelişme de olacak, malum yeni bakanlıklar kuruldu. Bu bakanlıkların isimleriyle paralel bir şekilde meclisteki ihtisas komisyonlarının da isimlerinin yeniden düzenlenmesi söz konusu. Bir de meclisin çalışma saatleri hakikaten yeterli gelmiyor. Eski iç tüzükte 15.00-19.00 arası, bunu danışma önerileriyle uzatıyoruz. Ama bunu iç tüzükle belli bir düzeye getirmek istiyoruz. Ama ben şunu arzu ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte muhalefet partilerinin de katkılarıyla ön yargılardan uzak bu milletin talepleri noktasındaki yasaların yerine getirilmesi ve denetim faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi noktasında muhalefet partilerinin de bize katkı vermesini canı gönülden bekliyoruz. Eğer iktidara taliplerse kendilerinin de ön koşulsuz destek vermesi gerekiyor."

HDP’NİN 1 KASIM ÇAĞRISI VE SOKAK OLAYLARI

Ekim'in ilk haftası Kobani protestoları neticesinde yaşananlara ve 1 Kasım için tekrar eylem yapma çağrısına ilişkin soruya cevaben ise Öz, şöyle dedi:

“Şimdi şuna bakmak lazım bu HDP niye kuruldu. HDP niye siyaset yapıyor. HDP bir bölge partisi, ülke partisi olma noktasında bir gayretleri yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi noktasında bir açılım yapmaya kalkıştılar. Bizler de onu takdir ettik, hakikaten HDP’nin bu Türkiye partisi olma adına gayretleri, Türkiye adına demokrasimiz adına umut verici. Ama HDP’nin ve daha önceki partilerin ana kuruluş gayesi; güneydoğu, terör ya da Kürt meselesi konusunda ortaya bir şey koymak. Şimdi bakıyoruz Kürt meselesi olduğu için ortaya çıktığını ifade eden ve bunun için siyaset yaptığını söyleyen bu partiye, yöneticilerine diyorum ki; yani Adalet ve Kalkınma Partisinden önce bu ülkede hakikaten faili meçhuller vardı. İnsan hakları konusunda o bölgede ok ciddi bir sıkıntı vardı. Kürdüm demeye bile insanlar çekinebiliyordu. O bölge, devletin imkanlarından hizmetlerinden hakikaten mahrumdu, yeteri kadar istifade edemiyordu. Şimdi tüm okullarda seçmeli bir şekilde Kürtçe ders olarak alınabiliyor. Özel okullar açılabiliyor. Kürtlerin diğerlerinden ayrı gasp edilmiş hiçbir hakkı yok. AK Parti döneminde inkar ve asimilasyona son verildi. Buna rağmen halen şuanda halkı hak arama noktasına sokağa döküyorlarsa, onlara oy veren seçmenlere diyorum ki; lütfen kendinizi toparlayın. AK Parti sizin sorunlarınızı çözme noktasında siyaseten risk alarak bu işe başladı. Ama sizin sorunlarınızdan nemalanan bir HDP var. Sorunlarınızı istismar eden bir HDP var. Lütfen HDP’ye oy veren bu seçmen HDP’ye tavırlarını koysunlar. Çözüm süreciyle bu ülkede 76.5 milyon insanın gurur duyduğu bir Türkiye yaratmaya çalışıyoruz. Bu konuda siyasi bir risk alan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ve yine Başbakanımızın çabaları ortadayken bu noktada HDP’nin yaklaşımları kesinlikle samimi değil. Bunların gayesi Kürt Sorunun çözümü değil, sorunu istismar ederek bu ülkede kardeş kanı dökülmesini arzu ediyorlar. Kürt kardeşlerimin bunlara kulak vermeyecekleri aklı selimle hareket edecekleri kanaatindeyim. Çünkü geçtiğimiz günlerde ekimin ilk haftalarında yine Demirtaş’ın talebiyle sokağa dökülen halk ve yine bu çerçevede 40 kişi hayatını kaybetti. Bu kırk kişi kimdi? Bunlar Kürt kardeşlerimizdi. Kimin dükkanları yandı? Kürt kardeşlerimin yandı. Kimin okulları yandı? Kürt kardeşlerimin eğitim gördüğü okullar yandı. Kürt kardeşlerimin hizmet aldığı belediyeler yandı. Hiç kusura bakmasınlar bunlar bu işi istismar ediyorlar. Devletin gücünü de istismar etmesinler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kamu düzenini sağlama noktasında gerekli önlemleri alacaktır. Hak ve özgürlükler, sonuna kadar evet. Ama hak ve özgürlükler, bir başkasının dükkanına taş atmaksa bir başkasını 3. kattan aşağı atmaksa bu hak ve özgürlük değildir. Birinin hak ve özgürlüğü diğerinin hak ve özgürlüğüne müdahale edene kadardır.”

MGK TOPLANTISI VE PARALEL YAPI

Ömer Faruk ÖZ, son yapılan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı ve Paralel Yapı ile ilgili soru üzerine, “Milli Güvenlik Kurulu sadece tavsiye niteliğinde karar alır, bunlar Bakanlar Kurulu veya mecliste sonra görüşülür, yapılması gereken düzenleme varsa yapılır. Paralel yapı deyince bazıları diyor ki; ne farkınız kaldı 28 Şubatla bunun arasında. 28 Şubatta MGK’da alınan kararlar bu ülkede yaşayanların inançlarının gereğini yerine getirmelerini engelleyen kararlardı. Bizim şu anda son yapılan MGK’da bu ülkede yaşayan kimsenin yaşam tarzına, bireysel yaşama ilişkin kısıtlayıcı bir karar alınmamıştır. Öyle bir tavsiye kararı alınması da beklenemez. Paralel yapıya biz daha önce ne diyorduk, cemaat diyorduk, hizmet diyorduk, bunların içinde belki samimi bir şekilde hizmet eden eğitim faaliyeti yürüten yüzbinler mevcut. Bunların bu hizmetleri yerine getirmesi noktasında bir sıkıntı yok. Hizmet noktasında bunlar en büyük kazanımları AK parti döneminde elde ettiler ama şuan da paralel yapıdan kasıt bu örgütün tabanı değil, üst kademelerdir. Bu alt kademelerdeki samimi kardeşlerimize belki bizim de bu üst kademelerdekilerin nasıl bir iş içinde olduklarını anlatmamız gerekiyor. Örgütün tepesindekilerin yaptıklarının bu ülkenin menfaatine olmadıklarını artık bu ülkede herkes biliyor. Bunların derdi iyi bir nesil yetiştirmek veya Türkiye’yi uluslararası arenada iyi tanıtmak değil. Bu ülkede devlet kurum ve kuruluşlarına sirayet ederek, çalıştıkları süre içinde yetkilerini anayasa ve yasalardan almaları gerekirken değişik yerlerden talimat alarak bu ülkede gizli bir oluşum içine girmişler. Bu da hiçbir ülkenin hiçbir devletin benimseyeceği bir şey değildir. Bu yapılanma hem gayri hukuki, hem gayri ahlaki hem de gayri milli. Bir bakıyorsunuz bu ülkenin Başbakanının, Bakanının veya işadamlarının, siyasetçilerinin bürokratlarının konuşmalarını yabancı ülkelerin istihbaratlarına servis etmişler. Bir insanın imanını bilemem ama bir insanın söylem ve eyleminin bu ülkenin menfaatine mi değil mi olduğunu tespit etmek mümkün. Bu paralel yapının beyin mekanizmasının kime hizmet ettiği meçhuldür. AK Parti hükümetleri bu ülkede tüm kesimlerin hak ve özgürlüklerinin verildiği bir hükümet oldu. Paralel yapı tarafından yapılanlar kesinlikle vatana ihanetle eşdeğerdir.

Bunların milli olmadığını bu ülkeyi bir yerlere servis etmek için faaliyette bulunduklarını söylemek istiyorum. Bu paralel yapının gerek basın organları gerekse STK’ları ya da yazar ve çizerlerinin söylem ve eylemleri kesinlikle ve kesinlikle bu ülkedeki ekonomik istikrarı bozmak ve bu ülkenin uluslararası arenada itibarını yok etmek için özel bir çaba içinde olduklarını ne yazık ki görmekteyiz. Dolayısıyla böyle bir ortama müsaade etmek kesinlikle mümkün değil. Kimsenin inandığı değerler noktasında faaliyet yapmasına engel yoktur ama bu devlete ihanet edecek yapı kimden ve nerden gelirse gelsin, hangi ülke tarafından beslenirse beslensin bu yapılara da müsaade etmemek lazım."değerlendirmesini yaptı.

EMİNE ÜLKER TARHAN’IN İSTİFASI

CHP’li Emine Ülker Tarhan’ın istifasına ilişkin soruyla ilgili de Öz,“CHP maalesef bir politika ortaya koyamıyor, iktidarı eleştirmekten öteye gidemiyor. İktidarın ekonomisini eleştiriyorlar; öneri, yok. İktidarın çözüm süreci ile ilgili çalışmalarını eleştiriyorlar, terör bitsin mi? Bitsin. Öneri, yok. Dış politikayla ilgili hükümetin yaptıklarını eleştiriyorlar, peki doğrusu ne? Sen söyle, doğrusu yok. Dolayısıyla böyle bir CHP ile karşı karşıyayız. CHP ciddi bir kimlik bunalımı yaşıyor. Ben bir an önce CHP’nin kimlik bunalımından kurtulup, kendi seçmeninin talebine kulak verecek şekilde yapılanmasını arzu ederim. Memleket için de gerekiyor. Çünkü ana muhalefet bu ülke için demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ülke meselelerinden habersiz, kayıtsız, sadece iktidarı eleştiren bir yapıdan çıkıp ortaya bir şey koyan bir yapıya kavuşmasını arzu ediyoruz. Ama görünen o ki; yaklaşan seçimler öncesi CHP yine kendi meseleleriyle uğraşmaktan, ülke meseleleriyle ilgili ortaya bir şey koyamayacaklar."dedi. 

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER

Sosyal medya üzerinden atanamayan öğretmenlerin sıkıntılarını iletmeleri üzerine de açıklamalarda bulunan Öz, “şuan görev yapan öğretmenlerin %60’ı 12 yıllık AK Parti döneminde atanmıştır. Bunun bir kere yerini tespit etmek lazım. Bu demek değil ki öğretmenlerimiz artık atanmayacak, okullarımızın ihtiyacı olduğu ölçüde öğretmenlerimiz atanmaya devam edecek. Ve bu sene yasal düzenleme yaptık 40 bin öğretmen tarihinde olmayan bir düzeyde atanıyor. Herkesin atanmasını istiyoruz ama bu ülkenin de gerçekleri var, her üniversite bitirenin devlette istihdam edilmesi maalesef mümkün olmuyor. Öğretmen kardeşlerimiz devleti takip etsinler ama özel sektörde veya kendi gayretleriyle başka alanlarda çaba içerisinde olsunlar, kendilerini her alanda geliştirsinler” diye konuştu. Öz, atanamayan sosyal bilgiler öğretmenlerinden gelen yoğun twitlere cevaben ise, konuyu sayın bakana arz edeceğini ve bunun takipçisi olacaklarını ifade etti.  

Öz sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah her şey çok daha iyi olacak. Türkiye’deki kalkınmadan büyümeden, hak ve özgürlüklerden rahatsız olan dahili ve harici bedbahtlar var. İnşallah bunların hevesleri kursaklarında kalacak. Bu ülkede kalkınma, siyasi ve ekonomik istikrar devam edecek. İnşallah yeni bir Türkiye inşa etmeye hep birlikte devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız