SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş Biraz Sabrederse"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:27:12
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ ilçesinde de yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yol hizmetleri noktasında, dev adımlar atan Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı programında yer alan çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyor. İnsanların daha güvenli yollarda ulaşımlarını sağlamak için var gücüyle çalışmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi Aşağıörüşkü-Havaalanı arasındaki 16 kilometrelik grup yolunda genişletme çalışmalarını tamamlayıp, altyapı çalışmalarında da sona yaklaştı.

5.5 kilometre uzunluğundaki, Yalınkaya Mahalle yolu da 4 metre genişlikten 8 metre genişliğine çıkarıldı. Yolda altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 10 kilometre uzunluğundaki Doğanlar, Aliçeri, Resuluşağı, Derinboğaz grup yolunda ise alt yapı çalışmaları tamamlandı. Asfaltlama çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor. Resuluşağı Mahallesini, İsmailpınarı Mahallesine bağlayan 2 kilometrelik yol da yine asfaltlanıyor. 

3 kilometre uzunluğundaki Bayramuşağı Mahalle yolu ile 5 kilometre uzunluğundaki Tataruşağı Mahalle yolunda da altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanarak, asfalta hazır hale getirildi.

8 kilometre uzunluğundaki Fatih, Yalıbudak, Doğanlar grup yolunda ise ikinci kat asfalt öncesi bakım, onarım ve yama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarının devam ettiği noktalarda çeşitli çaplarda 200’ün üstünde beton büz kullandı. 

Yapılan çalışmaları Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert de yerinde incelediler.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı içerisinde Akçadağ’da 100 kilometrelik yol hizmeti planladığını belirten Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesinde vatandaşların en önemli ve bir numaralı isteklerinin yol olduğunu söyledi.

Çok yol yapmaktan ziyade standartlara uygun, güvenli yol yapmanın daha önemli olduğunu belirten Kazgan, “Büyükşehir olmanın en büyük avantajlarından birisi kentle kırsal arasındaki bütünleşmenin sağlanması olduğuna inanıyorum. Bu sağlandığında o zaman köylerimiz mahalleye dönüşmüş olacak. Büyükşehir Belediyemiz Örüşkü-Havaalanı yolunu genişleterek burada bu bütünlüğü sağladı. Yolların mevcut haline sadece bakım yaparak bu bütünlüğü sağlayamayız. Vatandaşlarımız da buna katkı sunacak. 

Büyükşehir Belediyemiz bu amaca hizmet ederek, girdikleri noktada önce yeni yol açma çalışmaları, genişletmeler yapıyor. Bu çalışmalar yolları güvenli hale getirdiği gibi insan hayatını da kolaylaştırıyor. Mesafeleri kısaltıyor. Yolları bir köye hizmet eder şekilde değil, birçok köye hizmet eder hale getiriyor. Bu durum başka kolaylıklarda sağlıyor. Mesela toplu taşımacılık noktasında büyük kazanımlar elde etmemizi sağlıyor. Büyükşehir ile olan uyumumuz, ahengimiz sayesinde işler daha iyiye gidiyor. Bu bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız biraz sabrederse güzel sonuçlara hep birlikte imza atacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız