SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Vatandaş Bunlara Güvenmiyor..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, TÜPRAŞ’ın satışının bazı kesimler tarafından hükümet tarafından başarılı bir özelleştirme yaptı şeklinde değerlendirdiğini belirterek, “Devlet malları haraç mezat satılıyor” dedi. Kutan, Danıştay’ın 1 yıl önce yapılan özelleştirme kararını bozmamış olsaydı, devletin 6 milyar dolar zarar edeceği konusundan bahsedilmediğini de belirtti. SP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında ağırlıklı olarak hükümetin ekonomik ve dış politikasını eleştirdi.

“Devlet ha bire borçlanıyor, şu anda artık rakamı kesin olarak bilen yokta, yuvarlak hesap 340 milyar dolar iç ve dış borcumuz var” diyen Kutan, bu şartlar içerisinde bunun ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kutan hükümet kesiminin ‘ bakın biz gidiyoruz IMF aracılığıyla bize borç veriliyor’ denildiğini belirterek şunları söyledi:

“Borcu ‘da borç alarak ödüyoruz. Veyahut şimdi yeni bir moda çıkarttılar, devlet malları haraç mezat satılarak. Bir kaç gün önce, TÜPRAŞ’ı sattılar haraç mezat. Şimdi bazı büyük gazetelere bakarsanız, hükümet fevkalade başarılı bir özelleştirme yaptı. Niye, efendim aşağı yukarı yüzde 100’ü 8 milyar dolar olarak değerlendirildi. Bunun yüzde 51’ini de Koç ve Shell grubuna sattılar diye.Şimdi biz SP olarak ne dedik, arkadaş bunun önceki dönemlerde olanını da unutmayın diye. Vaktiyle bu hükümet TÜPRAŞ’ın % 66’sını bir Rus Grubu ile Zorlu grubuna yüzde 100’ü 2 milyar dolar olabilecek şekilde satmadı mı , sattı. Onun üzerine sendika Danıştay’a gitti, Danıştay’da haklı olarak önemli bir karar verdi ve satışı iptal etti”

Kutan konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“Peki Danıştay iptal etmeseydi, TÜPRAŞ kaça gitmiş olacaktı bu hükümetin yanlış politikalarıyla 2 milyar dolara. Yani Türkiye 6 milyar dolar kaybedecekti. Bunun dışında yüzde 14’ünü bir süre önce Londra’da İsrail menşeli bir işadamına satıldı. Adam buna aşağı yukarı 460 milyon dolara aldı. Şimdi yeni satış şartlarına göre yüzde 14’lük hissesi, 1.1 milyar dolar civarında. Yani adam 6 ay içerisinde 700 milyon dolar para kazandı. Şimdi bunlardan hiç bahseden yok. Gördünüz mü 8 milyar dolara satıldı diye. Peki 8 milyar dolara sattın benim hangi derdime merhem olacak. Sen geçen yıl 340 milyar dolar borcun faizi olarak 40 milyar dolar ödedin. Seydişehir Alüminyum Tesislerini sattılar. Gün başına ödenen faiz miktarı 110 milyon dolar. 2 günlük faiz parasına bu hükümet fabrikayı sattı.”

Ekonomide yürekler açısı bir durumun olduğunu, kiminle konuşurlarsa perişan olduklarını dile getirdiklerini vurgulayan SP Genel Başkan vekili Kutan konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“IMF talimatları doğrultusunda, memura, emekliye, çiftçiye, işçiye verilmeyince kimsenin cebinde para olmuyor, bundan da esnafa kimse gitmiyor ve esnafta perişan. TESK’in açıklamasına göre 2 yıl içerisinde 220 bin esnaf kepek kapanmış durumda.Bu hükümetin dış politikası yok. Dış politikayı ABD ve İsrail, Bunlar beraber ikiz kardeşler, birde AB’ye teslim etmiş durumdalar. Peki ABD’nin bize bakış açısı ne. Sözüm ona stratejik ortağımızmış ABD. ABD bütün gücüyle Irak bataklığının içine çekmek istiyor. Onun ardından da Suriye ve İran’ da saldırdığı zaman Türkiye’yi de yanında görmek istiyor.Gittiğimiz her yerde vatandaşlar her konuda şikayetçi. Vatandaş bu hükümetin ekonomi konusunda, dış politika konusunda ve milli ve manevi konularda AKP’nin ciddi anlamda bir başarı ortaya koyacağına güvenmiyor .
Şöyle bir bakın hükümet yöneticileri nerede. Kimi ABD’de, kimi Brüksel’de, kimisi bilmem nerede. Yahu arkadaş birazda Türkiye’de oturun. Türkiye’nin meselesiyle meşgul olun. ABD ve AB’nin gönlünü hoş edeceğinize, en başta milletin gönlünü hoş edin”

Kutan, Terörle Mücadele Yasası Taslağı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de “Taslak , bütün gayretlere rağmen elde edilemedi, verilmiyor. Ama bazı gazeteler bunlar hakkında bilgiler verdi. Dolayısıyla güvenilir olmayan bu bilgiler üzerine yorum yapmam yanlış olur. Ancak söyleyeceğim husus şudur. Mutlaka çıkartılacak yasalar insan hakları ve özgürlükleri zedelememeli ve demokratik prensiplere de aykırı olmamalıdır. Biz bunun mücadelesini vereceğiz.” dedi.

SP Genel Başkan Vekili Kutan, ülkede tarımın yok edildiğini, kayısı üreticisinin büyük sıkıntı yaşadığını, devletin zor durumdaki üreticiye destek için alım yapması gerektiğini, bunun "ABD'de bile böyle olduğunu" söyledi.

Kutan'ın basın toplantısına SP İl Başkanı Mustafa Özhüsrev (sağ baştaki) ile merkez ilçe başkanı Ramazan Acar (sol baştaki) de katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız