SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaş Çatıda, Psikolog Faksta!..

0
Güncellendi - 2017-03-19 19:55:15
Vatandaş Çatıda, Psikolog Faksta!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir şahıs 7 katlı bir apartmanın çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu.. Şahıs 3 saatlik ikna çabalarının ardından intihar etmekten vazgeçirildi. Bu arada, polisin olay yerine psikolog gönderilmesi talebi, hastanenin "yazıyla isteyin" ısrarına takılırken, bu durum şaşkınlık yarattı.

Olay, Malatya’nın en işlek caddesi olan İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre F.K isimli bir vatandaş henüz öğrenilemeyen bir nedenden dolayı, cadde üzerinde bulunan 7 katlı bir apartmanın çatı katına çıkarak intihar etmeye kalkıştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine alarma geçen polis, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri kısa sürede olay yerine gelirken, ekipler şahsın atlama ihtimaline karşın olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Apartmanın çatısına çıkarak intihar etmeye çalışan şahsı ilk olarak polis ekipleri ikna etmeye çalıştı ancak Polislerin tüm çabasına rağmen şahıs ikna olmadı. Daha sonra olay yerine şahsın ailesi çağrılırken, ailenin uzun süren ikna çabaları sonucu F.K isimli şahıs intihar etmekten vazgeçirilerek aşağıya indirildi.

3 saatlik ikna çabalarının ardından intihar etmekten vazgeçen şahıs sorgusu alınmak üzere daha sonra emniyete götürüldü.

YAZI GELMEZSE PSİKOLOG YOK!..

Bu arada, intihar girişiminde bulunan şahsı bundan vazgeçirmek için, olay yerinde bulunan polis görevlilerinin psikolog talebiyle ilgili yaşananlar şaşkınlık yarattı.

Olay yerine giden polis ekibinin, olay yerine bir psikolog gönderilmesiyle ilişkin talebinin iletildiği Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (eski Devlet Hastanesi) yetkililerinin, bu görevlendirmenin yapılabilmesi için yazılı talep gerektiği yanıtı verdikleri, bir yandan şahsın intihardan vazgeçirilmesi için çaba gösterilirken, bir yandan da hastaneye polisten resmi "psikolog talep yazısı" yazıldı. Dakikaların bile önemli olduğu bir olayda yaşananlar şaşkınlık yaratırken, polisin yazılı talebini faksla hastaneye ilettiği bilgisi alındı. O sırada psikologun olay yerine gönderildiği, ancak şahsı ailesinin ikna ettiği öğrenildi.

Anlık yaşanan ve insan hayatının söz konusu olduğu bir olayda, "yazılı talep"de bulunulması zorunluluğunun mantığı anlaşılamazken, il yöneticilerinin bu uygulamayla ilgili gereken müdahaleyi yapmaları gerektiği belirtildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • hakan (3 yıl önce)
    Polisin Bekçinin işi zor polis psikolok mu herşeyi üzerlerine yıkıyorlar ikna merciyi mi anlamadım ya polis gerekli tedbiri alır gerisine karışmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • süle sa (7 yıl önce)
    emniyetin psikoloğu olması gerekir yA da ayrı bir mevzuat , böyle durumlar için.hastanedeki veya başka kurumlardaki konu uzmanları için birden al getir zor olurr.
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (7 yıl önce)
    amannnnn zeki öztürk herkese pişmişse sana soğumuş olsun kardeş.evini geçindiriyorsan gerisini boşver oy verenler düşünsün atlıyormu asılıyormu
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki koçtürk (7 yıl önce)
    Böyle giderse Türk halkı toptan çatıya çıkacak.Oynatmaya az kaldı doktorum nerde? Hayal aleminde bir ülke. Ne egitim Ne saglık Ne özgürlük Ne ekonomik Ne ne.. Hiç bir sorunu Yok
    0
    0
    Yanıtla