SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş da Arasın'

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Malatya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerini hızlandırdı.

Malatya’da yapılan denetimlerle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, “Yıl içinde yapılan denetimlerimizi Ramazan ayının başlaması ve okulların açılmasına günler kala Tarım İl Müdürlüğü Gıda Denetimi şubesi olarak özellikle gıda üretimi yapılan işyerlerine yönelik olarak yoğunlaştırıyoruz. Bilindiği gibi 2004 yılı Haziran ayından itibaren gıda denetimleri Bakanlığımıza verilmişti. O gündem beri süren denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Yoğunlaştırılmış denetimlerde ki amacımız tüketicilerimizin sağlıklı gıda alabilmelerini sağlamaktır. Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlamak için ekiplerimiz gece gündüz denetim yapıyor. Gıda satış yerlerini ve üreten iş yerlerini denetliyoruz. Denetimlerimizi maksimum seviyeye çıkardık. Özellikle denetimlerimizi hafta sonu ve akşamları yapıyoruz"dedi.

43 kişilik ekiple denetim yaptıklarını ifade eden Ahmet Güldal, şunları söyledi:

"Tabi bu denetimleri yaparken de ilgili meslek odalarına ve temsilcileri de bilgilendiriliyor. Birim olarak cezai işlemi en son planda tutuyoruz ama yasalara aykırı üretim yapan bir çok işyerine e para ve kapatma cezası uyguladık. İş yerlerini denetlemek sadece bizim görevimiz değil. Bütün vatandaşlarımızın da görevi. Tüketicilerimizin de bu konuda birer denetleyici olmaları gerekir. Bu konuda gördükleri herhangi bir aksaklığı Tarım İl Müdürlüğüne bildirirlerse gerekli işlem yapılacak ve kendilerine sonuç hakkında bilgiler verilecek. Çocuklarımıza yedirdiğimiz gıdaların hangi şartlarda üretildiğini görmelerini istiyoruz.

İş yerlerinden en uygun şartlarda üretim yapmalarını istiyoruz. 5179 sayılı kanun gereği, olumsuzlukla karşılaştığımız iş yerlerine en az bin 183 YTL, en fazla ise 6 bin YTL para cezası veriyoruz. Denetimlerimizde birçok olumsuzluğu bulunan iş yerlerine ise kapatma cezası veriliyor. Para ve kapatma cezası verilen iş yerlerimiz çok kısa zamanda kendilerini düzelttiler.

Vatandaşlarımızdan bir ricamızda aldıkları yoğurtların kaplarını iade etmesinler. Bilindiği gibi yoğurt kaplarının birden fazla kullanılması insan sağlığını olumsuz etkilediği için iadesi yasaklandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız