SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş da Kullanacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:22:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Belediyesi, İl Orman Bölge Müdürlüğü ve Halk Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Okullar Hayat Olsun’ projesinin değerlendirme toplantısı Halk Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Temsilcisi Kerim Rodoplu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Gencay, Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler, okul idarecileri, mahalle muhtarları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, yapılan çalışmaları slayt sunumu eşliğinde değerlendirirken yaptığı konuşmasında; “Okullarımız bu proje ile halkımızın kullanımına sunulmuş oldu. Okul bahçesi ve kullanılabilir alanlar sadece öğrencilerin değil velilerin okulun bulunduğu çevrenin istifade edeceği alanlara dönüştürülüyor. Sivil toplum kuruluşlarımız kurumlarımız, belediyemiz bu projenin ortak ve paydaşlarıdır onların destekleriyle okul alanlarımız daha da güzelleşiyor ve etrafında bulunan halk bundan istifade ediyor. Kurslarımız her türlü faaliyeti içinde barındırıyor eskiden kullanımı zor olan bu alanlar artık ‘Okullar Hayat Olsun’ projesiyle kolaylıkla vatandaşın kullanabileceği mekanlara dönüşüyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Kerim Rodoplu ise konuşmasında, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında birçok ili gezdim, toplantılara katıldım. Malatya da yürütülen faaliyetlerin önceki yıla göre arttığını gözlemledim. Okul alanları mahallelinin ve halkın yararına sunulmuş oldu. ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi amacına uygun olarak bu alanlardan istifade etmek isteyenler için faydalı olduğu görülmektedir. Belediyeler özellikle yaptıkları çalışmalarda okul etrafını ve bahçelerini ağaçlandırdığı asfaltlama yaptığı ve bu alanların kullanılabilir hale getirilmesini sağladığı açıkça görülmektedir. Diğer kurumlarında desteği açıkça görülüyor Halk Eğitim Kursları faaliyetleri başarılı çalışmalar olarak gözüküyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız