SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Vatandaş Daha İyi Anlayacak''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, başkanlığını Mustafa Eren'in yaptığı Malatya Muhtarlar Derneği'nde Sümerpark, Şeker Fabrikası ve doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalar yaparken, Eren'den Şeker Fabrikası ile ilgili çabaları dolayısıyla belediye başkanına destek geldi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Malatya’nın sorunlarına çözüm yolları üretmek ve belediye hizmetleri hakkında bilgilendirmek için sivil toplum kuruluşları ile sık sık bir araya gelen Belediye Başkanı H. Cemal Akın Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla bir araya geldi.

14 Eylül Perşembe günü gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantı başında bir konuşma yapan Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Malatya ile ilgili genel sorun ve isteklerini aktararak, Şeker Fabrikası arazisi konusunda Belediye’ye destek verdi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Eren, Şeker Fabrikası arazileri konusunda Malatya Belediyesinin daima yanında olduklarını da ifade ederek, “Malatya halkının malı olan Şeker Fabrikasının kullanılmayan arazisinin tekrar Malatya halkının istifade edebilmesi için uğraşan ve özverili çalışan belediye başkanımızı destekliyoruz.

Televizyonlarda son günlerde Şeker Fabrikasının ağaçları kuruyacak diye haberler çıkıyor. Biz bunlara katılmıyoruz. Malatya Belediyesi oraya sahip çıkacak. En güzel şekilde düzenleyerek vatandaşlarımızın istifadesine sunacaktır” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, Şeker Fabrikası arazisinin fabrikanın çalışması için gerekli olan arazi miktarını ayırdıktan sonra diğer alanların yeşil alan olarak Malatya halkının hizmetine sunulacağını söyledi.

Son zamanlarda Şeker Fabrikasını Belediye’nin almak istemesini eleştiren kişilerin, daha önce Belediye’nin Sümer arazisini neden almadı şeklinde eleştiren insanlar olduğunu söyleyen Başkan Akın; “Başbakanımızdan Allah razı olsun. Malatya halkının yeşil alandan istifade etmesi için bu alanı Malatya halkının istifadesine verdi.

Bu alanın Malatya Belediyesine verilmesini eleştirenlere, yazanlara biz burada ne kadar güzel işler yaptığımızı anlatacağız. Yaptığımız hizmetlerin Malatya için olduğunu inşallah anlarlar. Burada muhakkak ki şeker fabrikası çalışacak. Hiç kimse bu sözlerimizi çarpıtmasın, yanlış aksettirmesin. Şeker Fabrikası alanının fabrika için gerekli olan alanın dışında kalan araziyi de Malatya halkının hizmetine sunacağız” dedi.

Şu anda Sümer park inşaatının devam ettiğini, Sümerpark inşaatının 113 dönüm olduğunu, Şeker arazisinin ise bunun 6-7 katı olacağını belirterek, yapılmak istenen hizmeti vatandaşların Sümerpark inşaatının bittikten sonra daha iyi anlayacaklarını kaydetti.

Sümerpark alanındaki meyvesiz ağaçların kuyuların faaliyete geçirilerek yaşatıldığını dile getiren Başkan Akın; “Orada derin kuyuları faaliyete geçirerek ağaçları suladık ve mülkiyeti bize geçmeden biz buna müdahale ettik. Şeker fabrikası alanındaki ağaçların korunup, kollanmasından tutun da yeşil alan olarak Malatya halkına sunulması ile birlikte kültür sarayı, nikah salonu gibi o ferah yerde hizmetler daha iyi sunulacaktır.

Yine özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Şeker fabrikası alanının Malatya ya kazandırılması hususunda destekçilerimizin başında muhtar arkadaşlarımız geliyor. Bu desteklerinizden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Akın doğalgaz ile ilgili sürdürülen çalışmalara da değinerek, “Doğalgaz abone bağlantıları, servis kutuları bağlanması ile ilgili çalışmalarımız belki şuanda aksıyor gibi gözüküyor. Bu servis bağlantıları yapılırken abone kayıtları her halde daha çok yapılıyordu. Çeşitli sebeplerden dolayı abone kayıtları azalınca belki bu servis kutusu bağlama çalışmaları da aksamış olabilir. Biz bunları görüşüp bu eksiklikleri gideririz.

Malatya nüfusunun % 45’inin yaşadığı yere bu sene doğalgazı getirmek için çalışmalara başladık. Ancak ilgili firma 24 ayrı noktada sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, şu andaki hedefimiz % 60’ın üzerine çıkmak, % 70’lere ulaşmak. İnşallah bunu yakalarız.” Şeklinde konuştu.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız